Menjelang malam, ada satu mimpi ngeri yang membelengu diri saya, dan juga para lelaki yang berumur lingkungan seperti saya.

.

Apa lagi kalau bukan mati pucuk.

.

Lelaki yang berumur 50-an rasanya mesti alami situasi sukar ni.

.

Rasa kecewa sangat, lagi-lagi bila isteri kita yang berhajat, tapi kita tak mampu nak penuhi.

.

rawatan mati pucuk di farmasi

.

Inilah yang dialami oleh Pak Ngah sekarang.

.

Salah Pak Ngah juga, sebab waktu muda dulu kurang bersenam.

.

Makan pun tak ingat dunia, habis nak balun semua.

.

Sekarang bila dah pencen ni, mula la macam-macam penyakit nak menyerang, termasuklah juga mati pucuk ni.

.

Adui, memang mati kutu Pak Ngah dibuatnya.

.

 

Kenapa Lelaki Cepat Mati Pucuk?

.

rawat mati pucuk

Satu hari tu, Pak Ngah beranikan diri, pergi berjumpa dengan doktor untuk rawatan mati pucuk Pak Ngah ni.

 

Waktu kena ceramah dengan doktor tu, baru Pak Ngah tahu, kenapa lelaki cepat sangat dapat mati pucuk. 

 

Pak Ngah ingat lagi, punca terjadinya mati pucuk disebabkan pengaliran darah yang tidak mencukupi atau halangan yang menyebabkan aliran darah berkurangan atau tersekat.

 

Sebab tu alat kelamin lelaki tak mampu ditegangkan pada tahap yang memuaskan.

 

Antara punca pengaliran tak lancar ni pula disebabkan diabetes dan tekanan darah tinggi.

.

rawat mati pucuk

 

Masalah saraf seperti kecederaan pada bahagian saraf tunjang, angin ahmar dan strok pun boleh menjadi punca kepada mati pucuk.

 

Kata doktor lagi, penyakit mental seperti kemurungan serta kebimbangan juga memberi impak negatif kepada aliran darah.

.

Macam Pak Ngah kata tadi la, bila aliran darah tak ok, alat kelamin pun jadi tak ok. 

merawat mati pucuk

 

Jadi, kalau anda pun ada penyakit diabetes atau tekanan darah tinggi, jangan pelik pula kalau terjadinya mati pucuk.

.

 

Tanda Mati Pucuk Yang Lelaki Perlu Tahu

.

Antara tanda mati pucuk yang lelaki perlu tahu ialah:

.

Untuk diagnosis Mati pucuk, kriteria yang digunakan adalah berpandukan pada Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fifth Edition(DSM-5).

.

Kriteria tersebut adalah

..

  • Zakar mengalami kesukaran untuk menegang ketika melakukan hubungan kelamin. Hampir susah dalam setiap aktiviti seksual ini dirasakan.
  • Susah untuk mendapat ereksi ketika hubungan seksual berlaku.
  • Susah untuk mengekalkan keadaan ereksi sehinggalah hubungan seks berakhir.
  • Alat kelamin mempunyai ketidaktegangan yang ketara.
  • Simpton tersebut berlaku berterusan selama 6 bulan 
  • Zakar tidak kekal tegang walaupun air mani belum terpancut lagi
  • Simptom tersebut akan menyebabkan stress yang ketara pada individu tersebut 

.

Waktu doktor tu cakap, Pak Ngah memang angguk-angguk kepala saja la.

Sebab memang betul pun itulah tanda yang Pak Ngah alami sendiri sebelum Pak Ngah mati pucuk ni.

Bila doktor tu dah explain, barulah dia bagitahu 5 cara merawat mati pucuk ni, ataupun rawatan lemah tenaga batin.

.

5 Cara Rawatan Mati Pucuk

 .

Terdapat beberapa cara untuk mengatasi masalah mati pucuk.

.

Tetapi apa yang paling ialah, mengubati dengan cara yang selamat dan berkesan.

.

 

.

.

1) Bersenam

 

Bersenam?

.

Ya, sebagai langkah pencegahan awal mati pucuk, itulah nasihat pertama doktor beri pada Pak Ngah.

.

Eh, siapa kata bersenam tu kena lari laju-laju.

.

Banyak sahaja senaman merawat mati pucuk ni.

.

Berjalan dalam ruang tamu rumah pun boleh dianggap senaman tau.

.

Mesti ramai yang lemah semangat bila cakap bersenam walaupun belum mula lagi.

.

Bersenam sebenarnya mampu melancarkan aliran darah, Seterusnya dapat meningkatkan nitrik oksida dalam saluran darah. 

.

.

Dengan bersenam , ia akan membuatkan ejakulasi yang padu.

.

Senaman yang menggunakan berat beban “weight training” akan meningkatkan testosterone secara semula jadi. 

.

 

Apa yang power, kesan bersenam ini sama seperti kita mengambil Viagra!

Zachary R. Mucher

.

Itulah yang dikatakan oleh Dr. Zachary Muncher, pakar urologi terkemuka dari US.

 

 

2) Kurangkan atau berhenti merokok

 

 

Macam Pak Ngah cakap sebelum ni, mati pucuk terjadi sebab bekalan darah ke zakar terhad disebabkan arteri tersumbat atau sempit.

 

Antara punca arteri sumbat atau sempit ni sebab merokok, walaupun rokok tanpa tembakau sekalipun.

 

Jadi, buat mereka yang merokok macam Pak Ngah ni, kena cuba la kurangkan merokok.

.

Kalau dapat berhenti merokok, lagi baik!

.

.

3) Kurangkan pengambilan gula

.

Menurut USDA , purata pengambilan gula yang diperlakukan oleh lelaki dalam sehari ialah 9 sudu kecil sehari.

.

Pengambilan gula sehari mempengaruhi masalah ini.

.

Selepas anda makan atau minum gula , ia akan menyebabkan pertambahan kadar insulin dalam badan yang akan menyebabkan kurangnya testosterone.

 

 

4) Alprostadil

 

 

Ya, anda boleh dapatkan ubat mati pucuk ni di farmasi.

.

Memang banyak ubat kuat lain yang dicanang-canangkan oleh kenalan-kenalan Pak Ngah, tapi tak banyak ubat mati pucuk diluluskan KKM di luar sana.

.

Ada dua cara menggunakan Alprostadil ni.

.

Cara pertama dengan sapu krimnya.

.

Cara kedua dengan suntikan.

 

Cara pertama ni mudah.

.

Sekadar sapu pada bahagian zakar saja sekitar 5 hingga 30 minit sebelum melakukan hubungan seks.

 

Ianya membantu menambah diameter saluran darah pada zakar bagi meningkatkan perjalanan darah ke kawasan tersebut.

.

Satu picagari kecil turut diberi bagi membantu pesakit menggunakan ubat ini.

 

Cara kedua tadi suntikan.

.

Suntikan tu boleh dibuat oleh kita sendiri.

.

Ubatnya tetap sama iaitu alprostadil.

 

Jangan bimbang sebab pesakit akan diajar cara untuk menyuntik ubat di pangkal zakar.

 

Ianya akan membantu meningkatkan aliran darah ke zakat.

.

Apa yang best, selepas cucuk saja, ereksi akan tetap berlaku dalam masa 15 minit walaupun tanpa keinginan seks.

.

Xgene Royale rawat Onani

 

5) Vakum Plastik

 

Alatan vakum ini mengaplikasikan ruang vakum bagi membolehkan ereksi berlaku.

Pesakit perlu memasukkan zakar ke dalam alatan vakum plastik yang diberi oleh doktor.

.

Kemudian, udara yang berbaki dalam alat tersebut dikeluarkan.

 

Cara ini membantu mengepam darah ke bahagian zakar lalu menghasilkan ereksi.

 

Selepas ereksi berlaku, alat berupa getah akan diletakkan di pangkal zakar bagi mengekalkannya.

 

Alat vakum plastik kemudian dialih sebelum meneruskan hubungan seks.

.

Tapi ingat, getah tadi perlu dilepaskan dalam masa 30 minit.

.

Kalau tidak, pembengkakan boleh berlaku!

 

 

Cara Rawatan Mati Pucuk dalam Islam

.

berdoa cawatan mati pucuk cara islam

Ya, bukan sahaja cara rawatan mati pucuk secara saintifik sahaja.

.

Selagi ada alternatif lain, selagi ianya selamat, lakukan sahaja.

.

Pak Ngah juga perlu berikhtiar & berdoa kepada Allah, betul tak?

.

Betul, rawatan mati pucuk cara islam pun penting.

.

Sebab at the end of the day, Tuhan jugalah yang menentukan ikhtiar kita menjadi ataupun berkesan sebenarnya.

.

Ini hasil amalan yang Pak Ngah dapat hasil kajian Pak Ngah di Google,

.

.

Doa & Amalan Mencegah Mati Pucuk Atau Lemah Tenaga Batin

.
1. Afdhal sesuatu perkara hendaklah dimulakan denganbismillah.

Dan seterusnya membaca Surah Al-fatihah.

.

2. Kemudian membaca potongan ayat Al-Quran Al-Karim didalam Surah Al-Anbiyaa’ ayat 30:

.

3. Langkah yang seterusnya menadah tangan sepertimana untuk berdoa’ kepada Allah Ta’ala, lalu membaca kalimah ini.

.

4. Kemudian tepukkan kedua belah tangan ke belakang tulang sulbi menurun kebawah dalam keadaan duduk separuh atau berdiri tegak.

.

Lebih afdhal amalkan amalan ini selepas solat subuh dan sentiasalah beristiqamah, semoga dengan amalan ini dapat menghindari dari penyakit-penyakit batin insyaAllah.

.

Apa yang dihajati akan diperkenankan oleh Allah Ta’ala, kerana ayat-ayat Allah ini adalah penawar.

.

Sesungguhnya, sebaik-baik penawar kepada penyakit ialah ayat-ayat suci Al Quran.

.

Sudah tentu juga, sebaik-baik penyembuh ialah Allah SWT.

.

Di dalam kitab Al-‘Ilaj Bir-Ruqaa Min Al-Kitab Was-Sunnah, karangan said Ali Bin Wahf, menyatakan ijmak ulamak membenarkan menggunakan ayat-ayat Al-Quran untuk perubatan dan sebagainya, akan tetapi perlulah diyakini bahawa ayat-ayat Al-Quran yang digunakan tersebut tidak memberikan sebarang kesan zatnya sendiri.

.

.

Bahkan Allah jualah yang memberi kesan ke atas sesuatu. Ayat yang di baca itu merupakan sebab dari sekian banyak sebab-sebab yang ditetapkan oleh Alah SWT.

.

.

Oh ya, sambil-sambil menjalani Rawatan Mati Pucuk, amalkanlah Xgene Royale

 

 

Yang last ni memang disyorkan oleh doktor Pak Ngah tu sendiri.

.

Kawan doktor itu ialah seorang pakar Obstetrik-Pakar Sakit Tuan (OBGYN), Dr. Ismail Tambi, Dr. Pakar Sakit Tuan no. 1 di Malaysia yang hasilkan produk ni.

 

Namanya, Xgene Royale.

.

Ianya bukan ubat tau, tetapi supplement tongkat ali.

.

Tujuannya bukan untuk mengubati ataupun merawat, tetapi sebagai penjagaan.

 

Ianya sapu je pun, tapi dapat pengiktirafan halal JAKIM.

.

Power tu! Siap ada sijil KKM lagi.

.

Doktor Pak Ngah tu cakap, dia bukannya agen produk ni pun.

.

Tapi dia memang syorkan sebab produk ni memang berkesan mencegah masalah mati pucuk daripada pesakit-pesakitnya sebelum ini.

 

Doktor Pak Ngah tu cakap, kalau nak beli ubat mati pucuk yang lain pun, terpulang la.

.

Tapi katanya, belilah ubat yang ada KKM dan sijil halal JAKIM.

 

Inilah dia doktor pakar sakit tuan no. 1 Malaysia, Dr. Ismail Tambi.

.

 

 

Oh yer. Lagi satu.

.

Bukannya nak terlalu promote atau apa, tapi suka untuk saya maklumkan sebenarnya.
.

Jika anda benar-benar serious nak selesaikan masalah berikut:-

.

1) Anda pernah beronani ketika usia muda, dah insaf, dan nak mula menjaga sebaiknya.
.

2) Kulit zakar terlalu sensitif (mudah terpancut).
.

3) Zakar kurang keras dan tegang, mungkin atas faktor peningkatan usia.
.

Jangan risau, XGENE ROYALE ada penyelesaiannya.

.

Rawatan mati pucuk

.

Apa yang menarik tentang XGENE ROYALE ini adalah, ianya mempunyai status Clinically Proven (Terbukti Berkesan Secara Klinikal) yang sah, sebelum dipasarkan ke pasaran umum.

.

Ya, Ia bukannya satu produk yang overclaim dan pelik-pelik seperti di luar sana.

.
Paling penting, XGENE ROYALE ini merupakan formulasi Dr. Ismail Tambi, doktor pakar sakit tuan dari Malaysia sendiri.

.

Sila tonton video di bawah ini untuk penerangan lanjut.

(Video 2 minit lebih sahaja, InsyaAllah tak habis data internet).

.

.

Nota:
.
Kesan positif XGENE ROYALE ini akan dialami secara berperingkat, seawal 7-14 hari, bergantung kepada faktor:-
.
1. Umur
2. Status kesihatan
3. Gaya pemakanan
4. Cara & kekerapan penggunaannya.
.
xgene Royale
.
Anda serious nak menjaga aset anda mulai daripada sekarang?
.
Ketahui lebih lanjut tentang cara penjagannya.
.
Klik sini untuk maklumat lanjut tentang XGENE ROYALE.
    
xgene royale
 .
Formulasi Daripada Dr Pakar, Untuk Setiap Suami Yang Prihatin
.

 

* * * * * * * * * * * * * * *

Anda rasa bermanfaat?

Jom like Facebook Page kami di bawah untuk lebih banyak tips-tips penjagaan Kesihatan Suami.

Free sahaja.

Dan… feel free untuk tinggalkan komen jika ada sebarang pertanyaan. ??

.