Apa Itu FETISH & Kepentingannya Dalam Hubungan Mesra Suami Isteri – Tetapi Anda Malu Bertanya.

By
En Hasan
1 month ago

Ini mungkin Fetish terbesar anda, yang selama ini anda rahsiakan:

Pernah tak anda rasa kenikmatan yang luarbiasa, bila melakukan seks ketika isteri anda masih bertudung?

🤫🤭

.

Waktu ni jugak la anda rasa nak ‘kerjakan’ isteri anda puas-puas, dan perasaannya sangat berbeza, berbanding ketika si Dia berbogel tanpa tudung.

.

Mempunyai fetish, bukanlah suatu dosa.

Tapi, anda barangkali tak berani nak mentioned  kepada pasangan anda, sebab anda malu dan risau takut-takut si Dia akan pandang serong pula, kan?

Huhu

.

Sebenarnya benda ni tak pelik pun, kerana ia merupakan sexual fantasy yang anda inginkan.

Term yang lebih sesuai untuk fantasi ini adalah, FETISH!

.

Suatu masa dahulu, fetish ni dianggap sebagai suatu perkara yang sedikit menyeleweng dan memalukan.

.

Betul.

.

Tapi, ramai ahli psikologi memberikan kita semua gambaran dan pandangan baru berkenaan fetish.

.

Menurut sebuah kajian daripada Journal of Sex Research, seorang daripada tiga orang di US pernah melakukan sexual fetish, sekurang-kurangnya sekali dalam hidup mereka.

.

Disebabkan oleh hal ini, ramai pengkaji hal berkaitan seks mula menumpukan dan melakukan kajian yang lebih mendalam kenapa fetish menjadi pilihan didalam hubungan mesra suami isteri.  

.

FETISH  TU APA SEBENARNYA?

.

Mungkin ada diantara anda yang tak pernah dengar atau pernah dengar tapi tak pernah ambil port berkenaan fetishMungkin la. Biasanya anda laju je bab-bab ni kan? Haha

.

Untuk memudahkan pemahaman anda, fetish ini merupakan sebuah perkataan dari bahasa Portugese iaitu feitico yang membawa maksud permersonaan yang keterlaluan.

.

Namun, dalam bidang psikologi pula term yang digunakan adalah paraphilia yang membawa maksud minat seksual terhadap objek, bahagian badan, aksi atau sensasi tertentu.

.

Setakat hari ini, ada 549 jenis paraphilia telah ditemukan dan sebenarnya masih banyak lagi yang belum dicatatkan.

.

KEPENTINGAN MEMAHAMI FETISH PASANGAN

.

Ternyata hasil kajian ini pastinya akan mengubah cara fikir kita yang bergelar “melayu” atau seorang Muslim ini terhadap fetish.

.

Memberikan yang terbaik didalam hal berkaitan seks terhadap pasangan adalah dituntut selagi mana kita tidak melakukan perkara yang diluar tabi’i.

.

Apapun ia haruslah dilakukan oleh anda yang mempunyai pasangan yang sah sahaja. Dengan memahami fetish pasangan, anda boleh memberikan kepuasan seksual yang lebih menarik berbanding kebiasaan.

.

Seorang kaunselor seks, Dr. Jessica o’Reilly menerusi websitenya Sex With Dr.Jess mengandaikan fetish ini seperti keinginan atau taste yang berbeza terhadap makanan.

.

.

Begitu jugalah dengan fantasi seksual. Ia merupakan sesuatu yang disedari tanpa sengaja. Kebanyakan dari kita akan terlupa fetish kita sendiri.

.

Jadi, adalah penting untuk anda mengenali apa fetish pasangan anda untuk memberikan kepuasan dan pengalaman baru kepada mereka dalam hubungan intim anda.

.

Cara untuk mengenali fetish pasangan anda jika mereka sendiri tak tahu, anda boleh mencuba beberapa contoh yang kami kongsikan untuk anda menaikkan nafsu seksual isteri dibawah ini.

.

Boleh juga baca : Cara Menaikkan Nafsu Seksual Wanita. 

.

CONTOH FETISH  SI ISTERI

.

1. Suka seks depan cermin

.

.

Contoh 1st pun dah tunjuk yang tak ada masalah pun kan dengan fetish ni? Kenapa si isteri suka kalau dapat melakukan hubungan seks didepan cermin?

.

Menurut kajian, si isteri ingin diri mereka kelihatan lebih hot ketika orgasme.

.

Semua ni berkait dengan psikologi si isteri itu sendiri. Memang tak dinafikan seks depan cermin ini mampu memberikan kepuasan kepada kebanyakan isteri.

.

Seks depan cermin ni termasuk dalam kategori katopronphiliaAntara lain yang termasuk dalam kategori ni adalah onani di depan cermin dan juga strip depan cermin.

.

Boleh juga baca selepas ini : Jauhilah Tabiat Onani – Pembunuh ‘Aset’ Anda Dalam Senyap 

.

2. Seks lebih agresif

.

.

Ada juga pasangan yang gemarkan seks yang lebih agresif. Mereka ingin diri mereka seolah-olah diterkam oleh pasangan mereka.

.

Bahasa lebih mudahnya adalah, mereka nak rasa macam mana kena ‘rogol halal’ dengan suami. Nama lainnya adalah rape fantasies.

.

Ada sesetengah pendapat mengatakan jenis fetish sebegini yang fokus kepada kekasaran adalah satu bentuk deraan.

.

Tapi, kalau pasangan anda nak macam tu, nak buat macam mana kan? Haha

.

Apapun, pastikan tahap agresif tersebut masih lagi dalam kerelaan pasangan anda.

.

3. Urutan erotik

.

.

Bila anda melakukan urutan terhadap pasangan anda, pastinya ia melibatkan sentuhan.

.

.Jadi, untuk memenuhi fetish pasangan anda, janganlah anda mengurut tanpa disertai dengan feeling. 

.

Untuk bahagian-bahagian tertentu tubuh badan pasangan anda, anda boleh ubah cara anda mengurutnya. Ada yang diurut perlahan, ada yang diurut kuat, ada yang diurut laju dan ada yang diurut ganas.

.

Ada banyak faktor lain yang akan mempengaruhi keberkesanan urutan erotik anda terhadap pasangan. Antaranya:

.

[+] Suasana. Anda perlu pastikan suasananya romantik, tidak serabut dan anda boleh juga gunakan wangian untuk menaikkan lagi feeling.

[+]“Equipment”Contohnya minyak seperti minyak zaitun atau minyak badam yang bukan saja memudahkan anda mengurut malah ia turut mempunyai elemen melembapkan yang bagus untuk kulit pasangan anda.

[+]Tempat. Tempat pun penting. Atas lantai, atas meja, atas kerusi pun boleh. Tapi pastikan selesa la. Haha

.

4. Male Stripper

.

Haa.. Bukan anda je yang suka tengok pasangan anda tanggalkan pakaian didepan anda. Pasangan anda pun sama.

.

So, apa lagi. Benda ni tak susah pun. Anda sendiri boleh buat.

.

Tapi, jangan la main tanggalkan pakaian laju-laju macam tu je. Kenalah ada seninya.

.

Anda boleh mulakan dengan menanggalkan baju anda dulu secara perlahan-lahan dan buat sedikit aksi yang mengghairahkan untuk menarik minat pasangan anda.

.

Kemudian teruskan dengan menanggalkan seluar, boxer/spender satu persatu. Ingat! Pastikan anda sertai dengan aksi anda yang seksi atau mengghairahkan.

.

Kalau anda rasa badan anda tak menarik, rajin-rajinkanlah diri untuk exerciseNi tak. Nak pasangan je yang jaga badan. Haha

.

5. Domination Sex

.

Pernah dengar pasal domination sexIa lebih kepada salah seorang yang mendominasi dan seorang lagi akan rela je diperlakukan macam mana pun.

.

Anda kena tahu pasangan anda prefer dia yang kawal segala aksi dalam hubungan intim anda atau dia lebih suka anda yang mendominasi.

.

Nak tahu dia prefer domination sex atau tak, anda boleh tengok mana yang dia lagi excitedSewaktu anda yang mendominasi atau dia yang mendominasi.

.

Nak jadikan ia menarik lagi, anda boleh ikat kedua-dua tangannya pada katil. Biar dia terpaksa relakan semua yang anda nak buat. Haha

.

 

CONTOH FETISH SUAMI

.

Biasanya orang perempuan tak akan cari dan baca benda-benda macam ni.

.

So, kalau anda nak pasangan anda buat macam ni kepada anda, anda kena suggest kepada pasangan anda atau lagi baik kalau anda suruh dia baca sendiri artikel ni. Hehe

.

1. Pakaian lingerie isteri

 

Fetish sebegini termasuk dalam kategori underwear fetishism dimana pakaian dalam wanita mampu meningkatkan nafsu seks lelaki.

.

Biasanya untuk lelaki, nafsu seks mereka akan meningkat bila:

.

[+] Melihat pasangan memakai pakaian dalam seperti lingerie.

[+] Melihat pasangan menanggalkannya.

[+] Menyentuh pakaian dalam.

.

So, kalau anda selaku lelaki yang suka fetish sebegini, tunggu apa lagi. Bawa lah pasangan anda pergi beli lingerie atau hadiahkannya kepada pasangan anda. Anda pilih yang macam mana anda nak dia pakai. Hehe

.

2. Fetish kepada kaki 

.

Harap anda tak gelak lah kalau baca yang ni. Haha

.

Benda ni tak pelik pun sebenarnya dan bukan sikit jumlah lelaki yang ada fetish yang turut dikenali sebagai podophilia ini.

Podophilia ya, bukannya Pedophilia.

.

Sebenarnya, ada banyak faktor yang mendorong kepada podophilia ni. Antaranya:

.

[+] Bentuk kaki seperti saiz kaki, saiz jari, kuku berwarna dan macam-macam lagi

[+] Treatment seperti tolong urut, tolong basuh, tolong warnakan kuku.

[+] Aksesori yang ada seperti gelang, heelsstokin.

.

Antara aksi yang digemari pula adalah menjilat, memegang, menggesel boboi pada kaki pasangan.

.

3. Fetish kepada imej harian

 

 

Ada juga suami atau lelaki yang lebih bertambah nafsu seksualnya jika dia melihat isterinya dalam imej tertentu.

 

Sebagai contoh, imej isterinya bertudung.

 

Jadi, tak hairanlah kalau ada suami yang minta isterinya untuk bertudung sewaktu melakukan hubungan intim.

 

Maksud bertudung ni, memang betul-betul bertudung sahaja tanpa pakaian lain. Pernah buat? Hehe

 

Ada juga yang nak lihat pasangannya berpakaian seragam sekolah atau seragam uniform seperti polis dan sebagainya.

 

Rasa macam pelik tapi tak pelik pun sebenarnya. Haha

.

4. Latex

.

Bukan latex condom taw. Ia lebih kepada pakaian yang diperbuat daripada latex.

.

Sebabnya pakaian macam ni akan kelihatan seperti melekat pada badan pasangan. Bila pasangan berpakaian sebegini, akan terlihatlah bentuk badan pasangan dengan lebih jelas.

.

Memang confirm lelaki akan stim bila tengok pasangan dia pakai macam ni.

.

Istilah yang biasanya digunakan untuk mereka yang mempunyai taste fetish sebegini adalah rubberist.

.

Kalau di Jerman pula biasanya mereka dikenali sebagai Gummi

.

Kesimpulan

.

Macam mana? Dah jelas kan kenapa fetish semakin diminati sekarang.

.

Ada banyak lagi jenis fetish dan ada yang menyalahi dari segi hukum agama.

.

Jadi, anda selaku lelaki, kenalah tahu macam mana nak kawal semua benda ni.

.

Jangan jadi kolot sangat bila dah tak dapat kepuasan seks dengan cara biasa dan anda salahkan pasangan.

.

Pastu terus layan pornografi. * facepalm *

.

Cadangan bacaan seterusnya untuk anda : Untuk Penggemar Pornografi – Ini Nasihat ‘Deep’ Untuk Anda

.

Tolong lah rajin sikit untuk baca dan tengok video untuk tambah ilmu seks. Jangan asyik nak salahkan pasangan je. Haha

.

Ok. Sekian saja untuk sharing kali ni. Semoga bermanfaat~

* * * * * * * * * * * * * * * *

Anda rasa bermanfaat?

Jom like Facebook Page kami di bawah untuk lebih banyak tips-tips penjagaan Kesihatan Suami.

Free sahaja.

Dan… feel free untuk tinggalkan komen jika ada sebarang pertanyaan👌.   

 




Oh yer. Lagi satu.

.

Bukannya nak terlalu promote atau apa, tapi suka untuk saya maklumkan sebenarnya.

.

Jika anda benar-benar serious nak selesaikan masalah berikut:-

.

1) Anda pernah beronani ketika usia muda, dah insaf, dan nak mula menjaga sebaiknya.

.

2)Kulit zakar terlalu sensitif (mudah terpancut).

.

3) Zakar kurang keras dan tegang, mungkin atas faktor peningkatan usia.

.

Jangan risau, XGENE ROYALE ada penyelesaiannya.

cara tahan lama ketika bersama.

.

Apa yang menarik tentang XGENE ROYALE ini adalah, ianya mempunyai status Clinically Proven (Terbukti Berkesan Secara Klinikal) yang sah, sebelum dipasarkan ke pasaran umum.

.

Ya, Ia bukannya satu produk yang overclaim dan pelik-pelik seperti di luar sana.
.
..
Paling penting, XGENE ROYALE ini merupakan formulasi Dr. Ismail Tambi, doktor pakar sakit tuan dari Malaysia sendiri.
.
.
Sila tonton video di bawah ini untuk penerangan lanjut.
.
.
(Video 2 minit lebih sahaja, InsyaAllah tak habis data internet).
.
       
   

Nota:

.

Kesan positif XGENE ROYALE ini akan dialami secara berperingkat, seawal 7-14, bergantung kepada faktor:-

.

1. Umur

2. Status kesihatan

3. Gaya pemakanan

4. Cara & kekerapan penggunaannya.

    
.
Anda serious nak menjaga aset anda mulai daripada sekarang?

.

Ketahui lebih lanjut tentang cara penjagaannya.

.

Klik sini untuk tahu lebih lanjut tentang XGENE ROYALE.  

.

     
Formulasi Daripada Dr Pakar, Untuk Setiap Suami Yang Prihatin

 

    

 

 

     

 


 

This post was last modified on July 9, 2019 1:02 pm

Tags: fetish fetish tudung nafsu seks nafsu seks suami nafsu seks wanita tingkatkan nafsu
En Hasan