Nafsu Isteri Boleh Ditingkatkan dengan 3 Cara Ini – Barulah Membuak-buak!

By
Naqiuddin
3 months ago

 “Sayang kenape ni, asyik penat je bila abang ajak?!” Nafsu isteri dah merudum ke?

Mesti kaum Adam rasa frust kan, bila ajak isteri untuk bersama, tetapi si Dia kerap bagi alasan.

.

Boleh kata setiap kali nak bersama, mesti tak dapat. Untuk nafsu isteri dia.

.

Aduhh.. Tunjuk langit je la malam-malam kaum Adam. 😂 Nafsu isteri berkurangan!

.

3 Cara Menaikkan Nafsu Isteri.

Nafsu isteri anda tidak lagi seperti dulu?

Bila kita membicarakan tentang nafsu wanita ni, kita tak dapat lari daripada bercakap tentang hubungan seks.

.

.

Dua perkara ini saling berkaitan.

.

Namun menaikkan libido/ nafsu wanita, adalah topik utama yang kita akan bicangkan dalam artikel ini.

.

Okay.

.

Jom kita perhalusi fakta di bawah ni terlebih dahulu:

.

Dalam satu kajian yang dijalankan di US, seramai 31 581 responden yang terdiri daripada wanita berusia 18 ke atas, ternyata 44% wanita mempunyai masalah seksual.

.

Dan yang lebih menarik lagi, masalah yang mereka hadapi majoritinya adalah; kurang nafsu (libido)!

.

Jadi, pernah tak anda terfikir macam mana nak naikkan nafsu isteri anda supaya membuak-buak?

.

Ada trick & tipsnya sebenarnya.

.

Barulah lepas ni ajak, on aja InsyaAllah.

Aumm!

.

1. Ajak & Amalkan Bersenam Bersama Nafsu Isteri.

 

Bila kali terakhir anda bersenam dengan isteri anda?

.

10 tahun lepas?

 

Aduh, anda kena mulakan balik bersenam bersama ni boss.

 .

Selain mengeratkan hubungan anda berdua, inilah juga masa anda untuk bersembang tanpa gajet disisi.

.

Tinggalkan gajet dan gunakan masa ini untuk berborak dan bercerita antara satu sama lain.

.

Ini adalah masa terbaik untuk bermesra!

.

.

Apa Hubungan Senaman & Seks Ya?

.

Bersenam memang terbukti membantu untuk tingkatkan nafsu isteri.

.

Ini adalah hasil kajian dari Univerisiti of Texas, bersenam dapat membantu menaikkan nafsu wanita dan bertindak sebagai agen anti kemurungan.

.

Bersenam bukan sahaja menjadikan badan pasangan anda lebih menarik, malah ianya juga mampu menaikkan libido mereka dan juga nafsu seksual!

.

Malah badan pasangan anda juga akan kelihatan lebih menarik dan mereka lebih yakin dengan penampilan baru.

.

Contoh senaman simple yang sangat bagus untuk meningkatkan libido wanita:

.

[1] Plank untuk 20 saat.

 

[2] Glute bridges sebanyak 15 reps.

 

[3] Jump squats sebanyak 10-15 reps.

 

[4] 10 kali Kegels dan tahan selama 5-10 saat.

 

[5] Pushups sebanyak 10-15 reps.

 

[6] Pigeon pose, lakukan selama 1 minit untuk setiap posisi.

.

.

Gemuk Is Not Awesome

.

Justin Lehmiller

Seorang pakar psikologi seks, Justin Lehmiller ada memetik satu kajian dari  Duke University, yang mana mereka yang mempunyai masalah obesiti akan turut mempunyai masalah seksual dan kurang nafsu untuk bersama.

 .

Menurut statistik terkini, terdapat 8.5 juta rakyat Malaysia yang mempunyai berat badan berlebihan (GMI tidak cun).

.

Sebanyak 4.4 juta lagi pula, menghidap obesiti.

.

Jadi bagi mengelakkan pasangan anda tergolong dalam 2 golongan di atas, ajaklah mereka bersenam bersama-sama.

.

Kadang kala, benda simple sebegini nampak remeh, tapi sebenarnya sangat bermanfaat untuk jangka masa panjang.

.

.

2. Ini Penting: Pilih Waktu Yang Sesuai

 

 

Suami perlu bijak memilih waktu sesuai untuk bersama-sama isteri.

.

Pilihan waktu yang betul, dapat menaikkan mood dan nafsu isteri.

.

Kadang-kala, mereka kurang ghairah dengan pelawaan anda, kerana waktu tersebut tidak sesuai!

.  

Ini menyebabkan mereka si Dia menolak permintaan anda.

.

Jangan risau, anda boleh cuba ‘perfect timing‘ untuk seks di bawah:

.

Seks Waktu Pagi

 

 

Badan anda sebenarnya sangat bersedia untuk melakukan hubungan seks di waktu pagi!

.

Menurut Pakar Sex, Dr. Jessica O’Reilly, Tahap testosteron dan tenaga berada di tahap tertinggi pada waktu pagi.

.

Malah, dengan melakukan hubungan seks, akan berlaku peningkatan hormon Oxytocin (hormon cinta) akan menjadikan anda lebih mesra dengan pasangan sepanjang hari!

.

.

Seks selepas Bersenam

 

Ajak pasangan melakukan aktiviti fizikal bersama-sama seperti berbasikal di hujung minggu.

.

Selepas penat berbasikal dan pulang ke rumah, anda boleh cuba goda isteri anda untuk bersama, 90% kami yakin dia tidak akan menolak!

 .  

Satu kajian dari University of Texas menyatakan, darah akan mengalir ke bahagian sulit wanita lebih tinggi, lebih dari 169%, selepas melakukan aktiviti berbasikal selama 20 minit.

.

Malah, badan anda sebagai lelaki juga, akan merembeskan lebih banyak hormon testosteron selepas bersenam.

.

Ini akan menambahkan lagi keghairahan masinng-masing.

.

Dah lah dua-dua berpeluh.

 

Memang syok. 😋

.

.

3. Kreatif Dalam Seni Batin

 

 

Bunyi macam lain macamkan?

 

Haha.

.

Seni batin di sini merujuk kepada macam mana anda bersenggama dengan isteri..

.

Hubungan ranjang ni pun ada seni & krafnya tuan-tuan, barulah menarik.👍

.

Tapi, jangan lupa untuk buat foreplay, sebelum bergerak ke arah seks yang serious ni ya.

.

***Untuk idea cara foreplay yang berkesan, boleh baca di sini nanti, kaedah foreplay.

.

Apa-apapun, Admin di sini nak tanya anda.

.

Adakah selama perkahwinan ini, hanya satu dua posisi sahaja yang anda pernah cuba?

.

Kalau ya, memang tak peliklah isteri anda kurang bersemangat bila diajak bersama.

.

Ini adalah cara mudah untuk menaikkan nafsu wanita, pelbagaikan posisi!

.

Duduk Atas Kerusi

 

 

Selama anda kahwin ni, asyik dalam bilik dan atas katil je kan?.

.

Cuba naikkan nafsu isteri anda dengan gaya duduk atas kerusi seperti di atas.

.

Dengan cara ini, anda dapat menyentuh bahagian intim pasangan yang belum pernah disentuh oleh alat sulit anda.

 

Fuhhh.

.

Selain memberikan pengalaman baru kepada isteri, anda juga dapat mendayung lebih lama dan mengelakkan pancut awal.

.

Duduk Sambil Peluk

 

 

Kadang-kala bila anda kerap terpancut awal (praejakulasi), ini menyebabkan isteri kurang bernafsu untuk bersama.

.

**Untuk tips & cara bersetubuh supaya dapat bertahan lebih lama, boleh tekan di sini nanti.

.  

Apa kata kalau anda cuba posisi duduk sambil peluk ini.

.  

Selain membantu anda mengawal pancutan pramatang, posisi ini menyebabkan zakar anda menusuklebih dalam dari biasa.

.

Kalau anda dapat mendayung lebih lama, dan dapat menyentuh G Spot si isteri… Pergh.

.

Jangan terkejut isteri anda akan hari-hari mau!

.

Boleh rujuk demonstrasi animasi di bawah untuk ‘explore’ kepelbagaian posisi seks di rumah.

.

Sila klik video ini 👇🏼.

.

Ataupun, anda suami yang kurang bernafsu, sering tak bermaya? Klik sini.👆 

.

Sekali anda dah jumpa posisi terbaik untuk puaskan si dia, boleh terus ulang dan pada masa yang sama cuba posisi lain juga.

.

Apa-apaun, wanita ni memang mudah bosan, jadi pandai-pandailah pelbagaikan posisi untuk puaskan si dia!

.

Mana tahu ada rezeki, jumpa g-spot isteri!

.

Memang si Dia akan mengaum kepuasan.

 

Slrrrp! 🤤 

.

.

Penutup

 

Okay, kami dah habis kongsikan kepada anda 3 cara menaikkan nafsu wanita tanpa perlu keluarkan duit pun!

 .

Anda cuma perlu belanjakan sedikit usaha dan masa untuk membantu si dia lebih ghairah beraksi di ranjang 😉

.

Jangan lupa kongsikan artikel ini ya!

.

Bagi peluang kepada kawan-kawan anda yang asyik stress di tempat kerja tu.

 

Hehe.

.

 

———–

.

 

Nak boostkan nafsu seksual anda sendiri, sebagai seorang suami?

.

Selalu balik rumah kepenatan?

.

Dan bila isteri ajak untuk bersama je, boboi keras macam nak taknak je?

.

Lihat video Men’s Formula Biotropics di bawah.

.

 

Juga, boleh tekan link ini untuk ketahui dengan lebih lanjut – www.mens-formula.com.

 

Disyorkan sendiri oleh dr. Ismail Tambi (Malaysia’s Clinical Andrologist)

 

* * * * * * * * * * * * * * * *

Anda rasa bermanfaat?

Jom like Facebook Page kami di bawah untuk lebih banyak tips-tips penjagaan Kesihatan Suami.

Free sahaja.

Dan… feel free untuk tinggalkan komen jika ada sebarang pertanyaan👌.   

 



This post was last modified on July 19, 2019 3:03 am

Tags: cara tahan lama g spot wanita nafsu seks wanita senaman seks teknik g spot
Naqiuddin