JAUHILAH TABIAT ONANI : Pembunuh ‘Aset’ Anda Dalam Senyap

By
by Si Papa Kuat
2 years ago

KEBURUKAN ONANI.

Cuba bayangkan saat kali terakhir anda sedang beronani tu.

.

Syok tak? Keburukan onani tu?

Orait, bergurau sahaja, jangan marah. Keburukan onani?    

.

Zaman sekarang ni, siapa sahaja yang tak pernah melakukan Onani? Keburukan onani pada lelaki melancap?

Menurut kajian, 96 daripada 100 Lelaki di Malaysia pasti pernah melakukan Onani menjelang umur 20 tahun.

.

Tinggal lagi, samada ianya terlalu kerap, ataupun tidak.

.

Topik ini, bukanlah sesuatu yang asing bukan?

Ya, anda yang sedang baca ni.

.

Tak perlu buat muka acah-acah tak berdosa.

.

Onani merupakan suatu bentuk keseronakan seksual sementara secara bersendirian, samada dengan menggunakan tangan atau alat bantuan seks.

   

Apa tidaknya, at least, dapat menghilangkan nafsu keparat yang sudah lama menggelegak!

.

Pantang bersendirian kat bilik je, mula lah buka handphone, pakai earphone, dan all set, let’s go.

.

Astaghfirullah.. 😅

 

 

Apa-apapun, jom ikuti video penerangan tentang keburukan tabiat onani oleh Dr. Ismail Tambi di atas.☝️

.

Video mungkin agak panjang sikit (6 minit). Tapi, memang worth watching.

.

Sebagai info tambahan kita.  Inilah kesan buruk melancap setiap hari bagi lelaki jika ianya berterusan.

 

Beliau merupakan Doktok Pakar sakit tuan (Malaysia’s #1 Clinical Andrologist Expert)     

.

  

Doktor Ismail Tambi merupakan ‘orang lama’ dalam bidang pakar sakit tuan , serta telah mengendalikan ramai pesakit-pesakit yang mengalami masalah zakar, disebabkan oleh tabiat beronani mereka pada usia remaja.

.

Jom tonton video ringkas di atas terlebih dahulu, sebelum anda scroll ke bawah.

  

Namun begitu, ramai sebenarnya yang sudah tahu yang ianya membawa kemudaratan dalam jangka masa panjang.

.

Ada juga yang mengatakan tabiat melancap ni sebenarnya, boleh memberikan manfaaat – kalau tidak dilakukan secara kerap.

.

Boleh klik di sini untuk ketahui kebaikan melancap kepada metabolisme badan.

.

Tapi, kalau anda memang terlalu kerap beronani – sehinggakan sehari mesti  at least sekali melancap… itu dah teruk.

.

Betul, tak perlu buat muka acah-acah terkejut. 🤦🏼‍♂️ 

.

Semakin kerap kita melakukannya, semakin berpotensi untuk ‘Boboi’ dan minda kita rosak sejak usia muda!

Apa itu melancap sebenarnya?

Ini fakta.

.

Berikut antara tanda-tandanya jika anda terlalu kerap melakukan masturbasi di usia muda:-

1. Hubungan Kelamin Bersama Pasangan, Tak Sepuas Onani.

.

Selepas anda berumah tangga, segalanya mula berubah.

.

Ketika anda melancap, anda boleh ‘customize’ karakter seks anda mengikut imaginasi anda sendiri.

.

Buka sahaja laman web porno, bersepah.

Hanya pick and choose.

Boleh pilih pelbagai melancap video di sini.

Malah, anda boleh bertukar-tukar jenis karakter dari masa ke semasa.

.

Tetapi malangnya, perkara ini tidak berlaku di dunia realiti.

.

Selepas anda melangsungkan pernikahan, pasangan anda hari ini, tetap pasangan anda pada hari esok.

  

Lalu, hubungan seks pun tak seindah seperti fantasi yang diharapkan.

Anda lebih suka cara nak melancap sambil menonton video.

Anda tak puas, pasangan anda pun apatah lagi.

.

Semuanya gara-gara tabiat onani & keburukan menonton pornografi yang ‘disemai’ seawal usia muda dahulu.

.

Tak hairanlah banyaknya kes penceraian akhir-akhir ini. Nauzubillah.   

2. Kelihatan Lebih Tua

.

Ya, cepat tua.

.

Sesiapa yang mula melakukan aktiviti “murni” ini daripada umur belasan tahun, kemungkinan dalam umur 30 tahun dan ke atas, muka anda akan nampak seperti ala-ala 40-an.

.

Proses ‘penuaan’ ini biasanya akan bermula selepas 20 tahun daripada anda mulakan tabiat tersebut.

Seram bukan?

.

Hal ini berlaku, kerana perubahan hormon yang tidak stabil ketika peningkatan umur kita sewaktu remaja.

.

Iya lah.  Ini cara melancap yang betul.

Semuanya secara ‘manual’ kan? Bukan lagi secara semulajadi.

.

Sewaktu kita remaja dulu, berapa kali sahaja air mani kita dikeluarkan originally disebabkan mimpi basah?

.

Boleh dikira dengan jari!      

3. SAIZ ZAKAR MENGECUT

.

Boboi anda biasanya akan jadi kecil daripada saiz normal.

.

Ini berikutan oleh keradangan otot pada Boboi anda, yang fungsinya untuk menguatkan dan menggalakkan tumbesaran.

.

Bila anda sudah biasa beronani, lagi-lagi pernah melakukannya dalam masa yang panjang, sel-sel otot pada Boboi anda akan injured.

.

Sel-sel tersebut tidak dapat meregang dengan sempurna.

.

Atas sebab itu, menjelang peningkatan usia kita, sel-sel kulit dan tisu otot pada Boboi tidak dapat membesar dengan sempurna.

.

Gelap & Kontot!  

4. TERLALU CEPAT KLIMAKS

.

Seawal anda menjejaki alam perkahwinan, Boboi anda akan cepat termuntah.

Disebabkan aktivitas locok di usia muda.

Cepat klimaks.

Ejakulasi pramatang.

.

Hal ini terjadi kerana deria batang zakar anda sudah terlalu sensitif – terbiasa dengan rangsangan kasar daripada tangan anda.

.

Menurut kajian, seorang perempuan memerlukan purata 10 minit untuk mencapai klimaks dalam hubungan intim.  

.

Kegagalan anda dalam memuaskan pasangan anda, pastinya amat berat diterima oleh si dia.

.

Mana tidaknya, si dia sudah berhempas pulas untuk memberikan ‘keghairahan’ awal kepada anda.

.

Namun, anda pula yang tewas dahulu.

Auchh!

Memang bagus dan kebaikan melancap untuk zakar.

Sebagai maklumat tambahan, jika anda nak tahu tentang tips-tips & petua untuk lebih tahan lama di ranjang, anda boleh baca di sini.

.

5. TIDAK BERAPA KERAS & TEGANG

.

Nak tahu apa akan jadi selepas anda sudah memasuki umur 30-an ke 50-an?

.

Anda biasanya akan menghidapi simptom-simptom mati pucuk (erectile dysfunction).

.

Secara normalnya, perkara ini akan berlaku dalam 5 ke 7 tahun selepas tahun pertama anda memulakan kegiatan ini.

Kegiatan coli ini sangat bahaya jika berterusan.

Apa tanda-tandanya?

.

Ketika anda tengah ‘stim’, Boboi anda tak berapa keras.

.

Daya ereksi berkurang.

Tidak seperti umur belasan tahun dahulu.

.

Ketika anda hendak melakukan penetrasi (memasukkannya ke faraj wanita), kualiti ketegangan anda sangat lemah.

.

Situasi ini dinamakan ‘venous leak’ – tusukan zakar sukar dilakukan kerana aliran darah ‘terkeluar’ sedikit demi sedikit daripada batang zakar.

.

Belum lagi.

Pancutan ejakulasi juga akan menjadi tidak berdaya – sekadar meleleh.

.

Macam nak tak nak sahaja. Aisehh.

.

Jika anda nak fahami lebih lanjut, tentang sebab zakar anda tidak dapat mengeras dengan optimum, dan cara mengatasinya, boleh klik di sini.       

  

.

Oleh itu, marilah kita sama-sama kurang-kurangkan tabiat onani ni, seterusnya hentikan terus.

.

Ia memang satu proses yang takes time dan payah.

.

Tapi, kalau anda benar-benar hargai pasangan anda sebaiknya, anda peka dengan kesihatan zakar anda, serta anda serious nak merawat & mulakan penjagaan kesihatan harian – anda takkan bagi alasan terhadap diri sendiri.

.

Betul?       

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Anda rasa bermanfaat?

Jom like Facebook Page kami di bawah untuk lebih banyak tips-tips penjagaan Kesihatan Suami.

Free sahaja.

Dan… feel free untuk tinggalkan komen jika ada sebarang pertanyaan. ??  

 




 

Oh yer. Lagi satu.

caraberhenti melancap.

Bukannya nak terlalu promote atau apa, tapi suka untuk saya maklumkan sebenarnya.

Tahan lama di ranjang.

Jika anda benar-benar serious nak selesaikan masalah berikut:

 Cara main tahan lama di ranjang
1) Anda pernah beronani ketika usia muda, dah insaf, dan nak mula menjaga sebaiknya.
Cara main tahan lama.
2) Kulit zakar terlalu sensitif (mudah terpancut).
Tips tahan lama di ranjang.
3) Zakar kurang keras dan tegang, mungkin atas faktor peningkatan usia ataupun tabiat melancap ketika usia muda.
Cara jimak tahan lama.hentikan onani
Keburukan melancap.
Jangan risau, XGENE ROYALE ada penyelesaiannya.

cara tahan lama ketika bersama.

Apa yang paling menarik tentang XGENE ROYALE ini adalah, ianya mempunyai status Clinically Proven (Terbukti Berkesan Secara Klinikal) yang sah, sebelum dipasarkan ke pasaran umum.  

Ya, Ia bukannya satu produk yang overclaim dan pelik-pelik seperti di luar sana.
.
Paling penting, XGENE ROYALE ini merupakan formulasi Dr. Ismail Tambi, doktor pakar sakit tuan dari Malaysia sendiri.
     
.
Sila tonton video di bawah ini untuk penerangan lanjut. (Video 2 minit lebih sahaja, InsyaAllah tak habis data internet).
.
    
Nota:
.
Kesan positif XGENE ROYALE ini akan dialami secara berperingkat, seawal 7-14 hari, bergantung kepada faktor:-
.
1. Umur
2. Status kesihatan
3. Gaya pemakanan
4. Cara & kekerapan penggunaannya.
       
Anda serious nak menjaga aset anda mulai daripada sekarang?
.
Ketahui lebih lanjut tentang cara penjagannya. Klik sini untuk maklumat lanjut tentang XGENE ROYALE.
    
     

Formulasi Daripada Dr Pakar, Untuk Setiap Suami Yang Prihatin
    
      

This post was last modified on August 14, 2019 5:17 am

by Si Papa Kuat

Comments are closed.