Kami Nak Bantu Anda Lagi, InsyaAllah 👌

Dapatkan Ebook Special ini secara PERCUMA.


Manual step by step, supaya anda dapat perlahan-lahan buang Tabiat Onani & Porn.
Khusus kepada anda, pembaca Blog ini sahaja.
Dapatkan di WhatsApp Sekejap ni

JAUHILAH TABIAT ONANI : Pembunuh ‘Aset’ Anda Dalam Senyap

By 5 days ago

Cuba bayangkan saat kali terakhir anda sedang beronani tu.

.

Syok tak? Keburukan onani tu?

Orait, bergurau sahaja, jangan marah. 😂 🙏

.

Zaman sekarang ni, siapa sahaja yang tak pernah melakukan Onani?

.

Menurut kajian, 96 daripada 100 Lelaki di Malaysia pasti pernah melakukan Onani menjelang umur 20 tahun.

.

Tinggal lagi, samada ianya terlalu kerap, ataupun tidak.

.

Topik ini, bukanlah sesuatu yang asing bukan?

Ya, anda yang sedang baca ni.

.

Tak perlu buat muka acah-acah tak berdosa.

.

Onani merupakan suatu bentuk keseronakan seksual sementara secara bersendirian, samada dengan menggunakan tangan atau alat bantuan seks.

 

Apa tidaknya, at least, dapat menghilangkan nafsu keparat yang sudah lama menggelegak!

.

Pantang bersendirian kat bilik je, mula lah buka handphone, pakai earphone, dan all set, let’s go.

.

Astaghfirullah.. 😅

 

 

Apa-apapun, jom ikuti video penerangan tentang keburukan tabiat onani oleh Dr. Ismail Tambi di atas.☝️

.

Video mungkin agak panjang sikit (6 minit). Tapi, memang worth watching.

.

Sebagai info tambahan kita.  Inilah kesan buruk melancap setiap hari bagi lelaki jika ianya berterusan.

Beliau merupakan Doktok Pakar sakit tuan (Malaysia’s #1 Clinical Andrologist Expert)     

.

  

Doktor Ismail Tambi merupakan ‘orang lama’ dalam bidang pakar sakit tuan , serta telah mengendalikan ramai pesakit-pesakit yang mengalami masalah zakar, disebabkan oleh tabiat beronani mereka pada usia remaja.

.

Jom tonton video ringkas di atas terlebih dahulu, sebelum anda scroll ke bawah.

 

Namun begitu, ramai sebenarnya yang sudah tahu yang ianya membawa kemudaratan dalam jangka masa panjang.

.

Ada juga yang mengatakan tabiat melancap ni sebenarnya, boleh memberikan manfaaat – kalau tidak dilakukan secara kerap.

.

Boleh klik di sini untuk ketahui kebaikan melancap kepada metabolisme badan.

.

Tapi, kalau anda memang terlalu kerap beronani – sehinggakan sehari mesti at least sekali melancap… itu dah teruk.

.

Betul, tak perlu buat muka acah-acah terkejut. 🤦🏼‍♂️ 

.

Semakin kerap kita melakukannya, semakin berpotensi untuk ‘Boboi’ dan minda kita rosak sejak usia muda!

Apa itu melancap sebenarnya?

Ini fakta.

.

Berikut antara tanda-tandanya jika anda terlalu kerap melakukan masturbasi di usia muda:-

.

.

1. Hubungan Kelamin Bersama Pasangan, Tak Sepuas Onani.

.

Selepas anda berumah tangga, segalanya mula berubah.

.

Ketika anda melancap, anda boleh ‘customizekarakter seks anda mengikut imaginasi anda sendiri.

.

Buka sahaja laman web porno, bersepah.

Hanya pick and choose.

Boleh pilih pelbagai melancap video di sini.

Malah, anda boleh bertukar-tukar jenis karakter dari masa ke semasa.

.

Tetapi malangnya, perkara ini tidak berlaku di dunia realiti.

.

Selepas anda melangsungkan pernikahan, pasangan anda hari ini, tetap pasangan anda pada hari esok.

 

Lalu, hubungan seks pun tak seindah seperti fantasi yang diharapkan.

.

Anda tak puas, pasangan anda pun apatah lagi.

.

Semuanya gara-gara tabiat onani & keburukan menonton pornografi yang ‘disemai’ seawal usia muda dahulu.

.

Tak hairanlah banyaknya kes penceraian akhir-akhir ini. Nauzubillah.

.

2. Kelihatan Lebih Tua

.

Ya, cepat tua.

.

Sesiapa yang mula melakukan aktiviti “murni” ini daripada umur belasan tahun, kemungkinan dalam umur 30 tahun dan ke atas, muka anda akan nampak seperti ala-ala 40-an.

.

Proses ‘penuaan’ ini biasanya akan bermula selepas 20 tahun daripada anda mulakan tabiat tersebut.

Seram bukan?

.

Hal ini berlaku, kerana perubahan hormon yang tidak stabil ketika peningkatan umur kita sewaktu remaja.

.

Iya lah.  Ini cara melancap yang betul.

Semuanya secara ‘manual’ kan? Bukan lagi secara semulajadi.

.

Sewaktu kita remaja dulu, berapa kali sahaja air mani kita dikeluarkan originally disebabkan mimpi basah?

.

Boleh dikira dengan jari!

.

3. SAIZ ZAKAR MENGECUT

.

Boboi anda biasanya akan jadi kecil daripada saiz normal.

.

Ini berikutan oleh keradangan otot pada Boboi anda, yang fungsinya untuk menguatkan dan menggalakkan tumbesaran.

.

Bila anda sudah biasa beronani, lagi-lagi pernah melakukannya dalam masa yang panjang, sel-sel otot pada Boboi anda akan injured.

.

Sel-sel tersebut tidak dapat meregang dengan sempurna.

.

Atas sebab itu, menjelang peningkatan usia kita, sel-sel kulit dan tisu otot pada Boboi tidak dapat membesar dengan sempurna.

.

Gelap & Kontot!

.

4. TERLALU CEPAT KLIMAKS

.

Seawal anda menjejaki alam perkahwinan, Boboi anda akan cepat termuntah.

Disebabkan aktivitas locok di usia muda.

Cepat klimaks.

Ejakulasi pramatang.

.

Hal ini terjadi kerana deria batang zakar anda sudah terlalu sensitif – terbiasa dengan rangsangan kasar daripada tangan anda.

.

Menurut kajian, seorang perempuan memerlukan purata 10 minit untuk mencapai klimaks dalam hubungan intim.  

.

Kegagalan anda dalam memuaskan pasangan anda, pastinya amat berat diterima oleh si dia.

.

Mana tidaknya, si dia sudah berhempas pulas untuk memberikan ‘keghairahan’ awal kepada anda.

.

Namun, anda pula yang tewas dahulu.

Auchh!

.

Sebagai maklumat tambahan, jika anda nak tahu tentang tips-tips & petua untuk lebih tahan lama di ranjang, anda boleh baca di sana.

.

.

.

5. TIDAK BERAPA KERAS & TEGANG

.

Nak tahu apa akan jadi selepas anda sudah memasuki umur 30-an ke 50-an?

.

Anda biasanya akan menghidapi simptom-simptom mati pucuk (erectile dysfunction).

.

Secara normalnya, perkara ini akan berlaku dalam 5 ke 7 tahun selepas tahun pertama anda memulakan kegiatan ini.

Kegiatan coli ini sangat bahaya jika berterusan.

Apa tanda-tandanya?

.

Ketika anda tengah ‘stim’, Boboi anda tak berapa keras.

.

.

Daya ereksi berkurang.

Tidak seperti umur belasan tahun dahulu.

.

Ketika anda hendak melakukan penetrasi (memasukkannya ke faraj wanita), kualiti ketegangan anda sangat lemah.

.

Situasi ini dinamakan ‘venous leak‘ – tusukan zakar sukar dilakukan kerana aliran darah ‘terkeluar’ sedikit demi sedikit daripada batang zakar.

.

Belum lagi.

Pancutan ejakulasi juga akan menjadi tidak berdaya – sekadar meleleh.

.

Macam nak tak nak sahaja. Aisehh.

.

.

Oleh itu, marilah kita sama-sama kurang-kurangkan tabiat onani ni, seterusnya hentikan terus.

.

Ia memang satu proses yang takes time dan payah.

.

Tapi, kalau anda benar-benar hargai pasangan anda sebaiknya, anda peka dengan kesihatan zakar anda, serta anda serious nak merawat & mulakan penjagaan kesihatan harian – anda takkan bagi alasan terhadap diri sendiri.

.

Betul?       


Oh yer. Lagi satu.

.

Bukannya nak terlalu promote atau apa, tapi suka untuk saya maklumkan sebenarnya.
.

Jika anda benar-benar serious nak selesaikan masalah berikut:-

.

1) Anda pernah beronani ketika usia muda, dah insaf, dan nak mula menjaga sebaiknya.
.

2) Kulit zakar terlalu sensitif (mudah terpancut).
.

3) Zakar kurang keras dan tegang, mungkin atas faktor peningkatan usia.
.

Jangan risau, XGENE ROYALE ada penyelesaiannya.

  

Apa yang menarik tentang XGENE ROYALE ini adalah, ianya mempunyai status Clinically Proven (Terbukti Berkesan Secara Klinikal) yang sah, sebelum dipasarkan ke pasaran umum.

.

Ya, Ia bukannya satu produk yang overclaim dan pelik-pelik seperti di luar sana.

.
Paling penting, XGENE ROYALE ini merupakan formulasi Dr. Ismail Tambi, doktor pakar sakit tuan dari Malaysia sendiri.

.

Sila tonton video di bawah ini untuk penerangan lanjut.

(Video 2 minit lebih sahaja, InsyaAllah tak habis data internet).

Nota:
.
Kesan positif XGENE ROYALE ini akan dialami secara berperingkat, seawal 7-14 hari, bergantung kepada faktor:-
.
1. Umur
2. Status kesihatan
3. Gaya pemakanan
4. Cara & kekerapan penggunaannya.
    
   
Anda serious nak menjaga aset anda mulai daripada sekarang?
.
Ketahui lebih lanjut tentang cara penjagannya.
.
Klik sini untuk maklumat lanjut tentang XGENE ROYALE.
    
     
 
Formulasi Daripada Dr Pakar, Untuk Setiap Suami Yang Prihatin
.

.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.👇

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best. 😆


by Si Papa Kuat

Leave a Comment