Apa Itu Foreplay – Teknik-Teknik Khas, Dan Panduan Untuk Anda, Si Suami.

By
by Si Papa Kuat
8 months ago

Hubungan seks anda semakin hambar?

.

Anda pun sedar perubahan nafsu seksual pasangan anda kan? – dah tak mencanak-canak seperti dulu.

.

Mungkin, skil foreplay anda tak cukup power.

.

Pasangan anda pun dah bosan, sebab asyik lakukan ‘muqaddimah‘ yang sama sahaja.

.

Tiada kejutan & kelainan yang istimewa.

.

Ya, jangan pandang remeh terhadap kepentingan foreplay ni.

 .

Foreplay sebenarnya sudah menjadi kewajipan dalam permulaan hubungan seksual.

.

Bukan tau nak mendayung puaskan diri sendiri sahaja. Pasangan anda pun berhak untuk rasa dicintai dan dibelai-belai nafsu syahwatnya.

 .

Lebih-lebih lagi bagi pasangan yang sudah lama berkahwin.

 .

Adegan foreplay yang ‘memukau’, sudah pasti dapat mengembalikan atmosfera malam pertama seperti dahulu.

Susah ke nak lakukan foreplay yang betul-betul berkesan?

.

Jangan risau, foreplay sebenarnya tidaklah sesusah yang digambarkan.

.

Semudah ABC sahaja, asalkan dapat menaikkan keselesaan dan nafsu  masing-masing. Warm up!

.

Foreplay boleh dimulakan dengan ciuman mesra pada bahagian bibir pasangan.

.

Tahukah anda, ciuman pertama pada bibir pun, sudah dapat menaikkan nafsu seksual pasangan kita jika dilakukan pada ‘timing‘ yang tepat?

Lelaki Selalu Tergopoh Gapah & Tahu Nak Terus ‘Sebat’ Sahaja?

.

Ada anggapan, yang lelaki sentiasa terburu-buru dalam hubungan seksual dan tidak menumpukan perhatian yang secukupnya dalam aktiviti foreplay.

 .

Mungkin ada, tapi tak semua lelaki begitu sebenarnya.

Samada lelaki atau perempuan, kedua-duanya boleh memulakan aktiviti foreplay pada pasangan masing-masing.

 .

Jadi, teknik foreplay apa sahaja yang anda tahu setakat ini?

 .

Berikut adalah teknik-teknik foreplay ‘simple’ yang anda boleh amalkan terus malam ini : 

1) Ciuman Penuh Ghairah

Ciuman biasa pada bahagian bibir pasangan dapat menaikkan nafsu serta merta.

.

Itu baru ciuman biasa.

.

Bagaimana dengan ciuman ghairah semasa beraksi?

.

Cuba cium pasangan anda sambil mengusap lembut leher dan badan pasangan anda, anda akan rasa kelainannya.

.

Keghairahan akan menjadi lebih apabila ciuman diberi ketika ingin membuka pakaian.

.

Sambil anda membuka pakaiannya, berikan ciuman ghairah dan bertenaga pada bibir si dia.

.

Selamat mencuba!

2) Teknik Tanggalkan Pakaian.

Buka pakaian pun ada teknik juga ?

.

Ya betul, kalau kena tekniknya, hubungan seksual anda akan menjadi ibarat malam pertama.

.

Waktu yang sesuai untuk membuka pakaian adalah semasa melakukan foreplay.

.

Sambil anda bermesra dengan ciuman bersama pasangan, bukakan pakaiannya perlahan-lahan.

.

Elakkan daripada memakai pakaian yang sukar untuk dibuka kerana dikhuatiri dapat merosakkan mood ghairah anda.

.

Selain itu, teknik bukaan pakaian dalam juga perlu diamalkan.

.

Semasa membuka pakaian dalam pasangan, cium bibirnya dan usap tubuhnya dengan lembut.

.

Kalau kena tempatnya, getaran ghairah dapat anda rasai.  

 

3) Teknik Satu Jari

Teknik ini sangat berbisa untuk kepuasan seksual wanita.

.

Dengan hanya menggunakan satu jari, kepuasan seks maksima akan dapat dirasai.

.

Caranya macam mana?

.

Mudah sahaja.

.

Semasa bermesra dengan isi dia, usap bahagian belakang, pinggul dan perutnya.

.

Apabila beberapa minit, usap di sekitar farajnya untuk memastikan farajnya sudah basah.

.

Kemudian, barulah teknik satu jari ini dapat dilakukan. 

.

Semasa si dia tengah ghairah, dengan perlahan-lahan masukkan jari telunjuk ke dalam faraj.

.

Dengan tapak tangan mengadap ke atas, gerakkan jari telunjuk anda ke atas dan ke bawah.

.

Ulangi langkah ini sehingga si dia selesa dan pada waktu yang sama gunakan ibu jari untuk menggosok klitoris si dia.

.

Teruskan dan percayalah yang si dia akan klimaks dan tersenyum kepuasan.

.

Untuk lebih advanced & aggresif  lagi, boleh gunakan 2 jari,  gunakan teknik G-Spot ini.

4) Teknik 3 Minit

Teknik 3 minit ialah teknik untuk mendalami keperluan seksual bagi pasangan masing-masing.

.

Beritahu isteri anda yang anda ingin beliau lakukan kepada anda sesuatu dalam masa 3 minit.

.

Dan dalam masa tersebut, beliau wajib lakukannya. Mulakan dengan set jam randik.

.

Dalam masa 3 minit, anda perlu meminta isteri anda melakukan aksi seksual terhadap anda.

.

Kemudian giliran isteri anda pula.

.

Lakukan beberapa kali sehinggakan kedua-duanya mendapat kepuasan.

.

Teknik ini boleh mengajar anda apa yang pasangan anda mahukan dalam aktiviti seksual.

5) Nikmat Sutera

Sentuhan sutera pada bahagian sensitif boleh menaikkan nafsu wanita.

.

Dalam teknik ini, sutera akan digunakan untuk mengusap badan si dia.

.

Usapkan perlahan-lahan sutera pada alat sulit pasangan anda.

.

Pastikan si dia dapat merasai sensasi kain tersebut.

.

Kemudian lalukan gosokan lembut pada bahagian luar faraj si dia.

.

Percayalah, dengan teknik ini sahaja, boleh membuatkan si dia klimaks berkali-kali.

.
Jadi, setelah mengetahui apa itu foreplay, anda ingin membuktikan segera kebolehan anda malam ini?

.

Hehehe

.

Good Luck !


Oh yer. Lagi satu.

.

Bukannya nak terlalu promote atau apa, tapi suka untuk saya maklumkan sebenarnya.

.

Jika anda benar-benar serious nak selesaikan masalah berikut:-

.

1) Anda pernah beronani ketika usia muda, dah insaf, dan nak mula menjaga sebaiknya.

.

2)Kulit zakar terlalu sensitif (mudah terpancut).

.

3) Zakar kurang keras dan tegang, mungkin atas faktor peningkatan usia.

.

Jangan risau, XGENE ROYALE ada penyelesaiannya.

cara tahan lama ketika bersama.

.

Apa yang menarik tentang XGENE ROYALE ini adalah, ianya mempunyai status Clinically Proven (Terbukti Berkesan Secara Klinikal) yang sah, sebelum dipasarkan ke pasaran umum.

.

Ya, Ia bukannya satu produk yang overclaim dan pelik-pelik seperti di luar sana.
.
..
Paling penting, XGENE ROYALE ini merupakan formulasi Dr. Ismail Tambi, doktor pakar sakit tuan dari Malaysia sendiri.
.
.
Sila tonton video di bawah ini untuk penerangan lanjut.
.
.
(Video 2 minit lebih sahaja, InsyaAllah tak habis data internet).
.
       
   

Nota:

.

Kesan positif XGENE ROYALE ini akan dialami secara berperingkat, seawal 7-14, bergantung kepada faktor:-

.

1. Umur

2. Status kesihatan

3. Gaya pemakanan

4. Cara & kekerapan penggunaannya.

    
.
Anda serious nak menjaga aset anda mulai daripada sekarang?

.

Ketahui lebih lanjut tentang cara penjagaannya.

.

Klik sini untuk tahu lebih lanjut tentang XGENE ROYALE.  

.

     
Formulasi Daripada Dr Pakar, Untuk Setiap Suami Yang Prihatin

 

    

 

 

     

 


 

* * * * * * * * * * * * * * * *

Anda rasa bermanfaat?

Jom like Facebook Page kami di bawah untuk lebih banyak tips-tips penjagaan Kesihatan Suami.

Free sahaja.

Dan… feel free untuk tinggalkan komen jika ada sebarang pertanyaan👌.   

 



This post was last modified on June 25, 2019 5:27 am

by Si Papa Kuat