Apa Itu Foreplay – Teknik-Teknik Khas, Dan Panduan Untuk Anda, Si Suami.

By
February 27, 2019

Hubungan seks anda semakin hambar?

Anda pun sedar perubahan nafsu seksual pasangan anda kan? – dah tak mencanak-canak seperti dulu.

Mungkin, skil foreplay anda tak cukup power.

Pasangan anda pun dah bosan, sebab asyik lakukan ‘muqaddimah‘ yang sama sahaja.

Tiada kejutan & kelainan yang istimewa.

Ya, jangan pandang remeh terhadap kepentingan foreplay ni.

Foreplay sebenarnya sudah menjadi kewajipan dalam permulaan hubungan seksual.

Bukan tau nak mendayung puaskan diri sendiri sahaja. Pasangan anda pun berhak untuk rasa dicintai dan dibelai-belai nafsu syahwatnya.

Lebih-lebih lagi bagi pasangan yang sudah lama berkahwin.

Adegan foreplay yang ‘memukau’, sudah pasti dapat mengembalikan atmosfera malam pertama seperti dahulu.

Susah ke nak lakukan foreplay yang betul-betul berkesan?

Jangan risau, foreplay sebenarnya tidaklah sesusah yang digambarkan.

Semudah ABC sahaja, asalkan dapat menaikkan keselesaan dan nafsu  masing-masing. Warm up!

Foreplay boleh dimulakan dengan ciuman mesra pada bahagian bibir pasangan.

Tahukah anda, ciuman pertama pada bibir pun, sudah dapat menaikkan nafsu seksual pasangan kita jika dilakukan pada ‘timing‘ yang tepat?

Lelaki Selalu Tergopoh Gapah & Tahu Nak Terus ‘Sebat’ Sahaja?

Ada anggapan, yang lelaki sentiasa terburu-buru dalam hubungan seksual dan tidak menumpukan perhatian yang secukupnya dalam aktibiti foreplay.

Mungkin ada, tapi tak semua lelaki begitu sebenarnya.

Samada lelaki atau perempuan, kedua-duanya boleh memulakan aktiviti foreplay pada pasangan masing-masing.

Jadi, teknik foreplay apa sahaja yang anda tahu setakat ini?

Berikut adalah teknik-teknik foreplay ‘simple’ yang anda boleh amalkan terus malam ini :

1) Ciuman Penuh Ghairah

Ciuman biasa pada bahagian bibir pasangan dapat menaikkan nafsu serta merta.

Itu baru ciuman biasa.

Bagaimana dengan ciuman ghairah semasa beraksi?

Cuba cium pasangan anda sambil mengusap lembut leher dan badan pasangan anda, anda akan rasa kelainannya.

Keghairahan akan menjadi lebih apabila ciuman diberi ketika ingin membuka pakaian.

Sambil anda membuka pakaiannya, berikan ciuman ghairah dan bertenaga pada bibir si dia.

Selamat mencuba!

2) Teknik Tanggalkan Pakaian.

Buka pakaian pun ada teknik juga ?

Ya betul, kalau kena tekniknya, hubungan seksual anda akan menjadi ibarat malam pertama.

Waktu yang sesuai untuk membuka pakaian adalah semasa melakukan foreplay.

Sambil anda bermesra dengan ciuman bersama pasangan, bukakan pakaiannya perlahan-lahan.

Elakkan daripada memakai pakaian yang sukar untuk dibuka kerana dikhuatiri dapat merosakkan mood ghairah anda.

Selain itu, teknik bukaan pakaian dalam juga perlu diamalkan.

Semasa membuka pakaian dalam pasangan, cium bibirnya dan usap tubuhnya dengan lembut.

Kalau kena tempatnya, getaran ghairah dapat anda rasai.

3) Teknik Satu Jari

Teknik ini sangat berbisa untuk kepuasan seksual wanita.

Dengan hanya menggunakan satu jari, kepuasan seks maksima akan dapat dirasai.

Caranya macam mana?

Mudah sahaja.

Semasa bermesra dengan isi dia, usap bahagian belakang, pinggul dan perutnya.

Apabila beberapa minit, usap di sekitar farajnya untuk memastikan farajnya sudah basah.

Kemudian, barulah teknik satu jari ini dapat dilakukan.

Semasa si dia tengah ghairah, dengan perlahan-lahan masukkan jari telunjuk ke dalam faraj.

Dengan tapak tangan mengadap ke atas, gerakkan jari telunjuk anda ke atas dan ke bawah.

Ulangi langkah ini sehingga si dia selesa dan pada waktu yang sama gunakan ibu jari untuk menggosok klitoris si dia.

Teruskan dan percayalah yang si dia akan klimaks dan tersenyum kepuasan.

4) Teknik 3 Minit

Teknik 3 minit ialah teknik untuk mendalami keperluan seksual bagi pasangan masing-masing.

Beritahu isteri anda yang anda ingin beliau lakukan kepada anda sesuatu dalam masa 3 minit.

Dan dalam masa tersebut, beliau wajib lakukannya. Mulakan dengan set jam randik.

Dalam masa 3 minit, anda perlu meminta isteri anda melakukan aksi seksual terhadap anda.

Kemudian giliran isteri anda pula.

Lakukan beberapa kali sehinggakan kedua-duanya mendapat kepuasan.

Teknik ini boleh mengajar anda apa yang pasangan anda mahukan dalam aktiviti seksual.

5) Nikmat Sutera

Sentuhan sutera pada bahagian sensitif boleh menaikkan nafsu wanita.

Dalam teknik ini, sutera akan digunakan untuk mengusap badan si dia.

Usapkan perlahan-lahan sutera pada alat sulit pasangan anda.

Pastikan si dia dapat merasai sensasi kain tersebut.

Kemudian lalukan gosokan lembut pada bahagian luar faraj si dia.

Percayalah, dengan teknik ini sahaja boleh membuatkan si dia klimaks berkali-kali.


Jadi, setelah mengetahui apa itu foreplay, anda ingin membuktikan segera kebolehan anda malam ini?

Good Luck !


Oh yer. Lagi satu.

Bukannya nak terlalu promote atau apa, tapi suka untuk saya maklumkan sebenarnya.

Jika anda benar-benar serious nak selesaikan masalah berikut:-

1) Anda bakal berkahwin, nak mulakan persedian kesihatan zakar dari sekarang?
2) Anda pernah beronani ketika usia muda, dah insaf, dan nak mula menjaga sebaiknya.
3) Kulit zakar terlalu sensitif (mudah terpancut).
4) Zakar kurang keras dan tegang?
  m a.
Jangan risau, XGENE ROYALE ada penyelesaiannya.

Apa yang menarik tentang XGENE ROYALE ini adalah, ianya mempunyai status Clinically Proven (Terbukti Berkesan Secara Klinikal) yang sah, sebelum dipasarkan ke pasaran umum.

Ya, Ia bukannya satu produk yang overclaim dan pelik-pelik seperti di luar sana.
Paling penting, XGENE ROYALE ini merupakan formulasi Dr. Ismail Tambi, doktor pakar sakit tuan dari Malaysia sendiri.
 
Sila tonton video di bawah ini untuk penerangan lanjut. (Video 2 minit lebih sahaja, InsyaAllah tak habis data internet).
   
Nota:
 
Kesan positif XGENE ROYALE ini akan dialami secara berperingkat, seawal 7-14 hari, bergantung kepada faktor:-
1. Umur
2. Status kesihatan
3. Gaya pemakanan
4. Cara & kekerapan penggunaannya.
Anda serious nak menjaga aset anda mulai daripada sekarang?
 
Ketahui lebih lanjut tentang cara penjagannya. Klik sini untuk maklumat lanjut tentang XGENE ROYALE.
Formulasi Daripada Dr Pakar, Untuk Setiap Suami Yang Prihatin
 


* * * * * * * * * * * * * * * *

Anda rasa bermanfaat?

Jom like Facebook Page kami di bawah untuk lebih banyak tips-tips penjagaan Kesihatan Suami.

Free sahaja.

Dan… feel free untuk tinggalkan komen jika ada sebarang pertanyaan.

This post was last modified on March 22, 2019 5:27 am