Seks Kali Pertama? Berikut merupakan perkara yang anda perlu lakukan

By
Anna Ri
3 months ago

Perkongsian kita pada kali ini adalah berkaitan dengan  Cara Seks Kali Pertama dan tips-tips bagaimana menghadapinya.

.

Pertama kali melakukan seks bersama husband dahulu – sebulan sebelum itu, saya banyak tonton pornography..Huhu

.

Saya tidak ada pendedahan kepada pendidikan seks dari kecil, jadi payah sikit. Nervous giler weii. Takut tak boleh perform kot Haha..

.

Sebenarnya, saya juga tidak pasti apa yang saya risaukan. Mungkin sebab takut malam pertama tidak tahu nak buat apa-apa.

.

Perasaan ini bercampur aduk,takut pun ada, gembira pun ada. Huhu.

 

Tambahan pula pada musim saya nak kahwin ini, rakan FB saya sibuk sungguh post iklan pasal Jamu Susuk Dara.

 

Marketing dia orang ini, cerita dikarang oleh mereka boleh membuatkan orang fobia seks..Haha..

.

Ini cuma pandangan peribadi saya. Ini contoh iklan ejen pemasaran mereka. Dasyat.

.

.

Facebook: Azura

.

.

Balik semula kepada cerita asal.

.

.

Persediaan sebelum malam seks pertama kali menjelang

.

.

Saya percaya anda yang baca ini sekarang mesti tengah liat fikir pasal seks pertama kali ni, kan?

.

Faham sangat perasaan tu, sebab saya sendiri pernah lalui.

.

Tambahan lagi, parents kita memang tidak pernah talk about it. Pendek kata, kita tak tahu banyak benda tentang seks.

.

Nak bertanya kepada orang yang dah berpengalaman, takut pula kena perlekehkan.

.

Jadi lebih kurang macam itulah siri drama semasa baru nak mula seks dulu-dulu.

.

Yang saya tahu dulu-dulu, buat seks nanti boleh mengandung.

.

.

.

.

.

Naifkan?? Haha..

.

Semasa proses ini, saya memang nervous giler.

.

Fikir macam mana nak mula, sebagai perempuan saya nak main peranan macam mana.

.

Fuh…kalau ingat balik pun rasa sesak otak ini ye.

.

.

.

.

Saya rasa, anda pun sama juga. Betul tak?

.

Bila bercakap tentang topik seks kali pertama ini, rata-rata orang akan cerita semasa kejadian, kita nak buat apa.

.

Tetapi, saya ingin berkongsi dari sudut pandangan yang berbeza dari biasa.

.

Iaitu mengenai persediaan awal sebelum hari kejadian.

.

Ya, ersediaan awal sebelum malam pertama kali anda melakukan seks pertama menjelang,

.

.

1. Kenali dulu kehidupan seks pasangan anda.

.

.

Saya bukan meminta anda melakukan seks sebelum berkahwin ya.

.

Maksud saya, anda kena tahu adakah dia (pasangan anda) ini ada pengalaman seks.

.

Ya lah. Bujang belum tentu teruna. Dara belum tentu perawan.

.

Ada juga yang bujang dara, tetapi kaki porno.

.

.

.

.

Jadi anda kena tahu semua ini.

.

Kita nak tahu semua ini bukan untuk jadi tiket kita reject pasangan kita tau.

.

Tujuannya adalah supaya dikemudian hari, kita ada persediaan mental dan batin untuk melayan Si dia di ranjang.

.

.

Dia cederung seks patern yang macam mana? Dia suka yang santai-santai?

nak yang buas atau dia nak anda ikut sebiji macam filem porno yang dia tonton selalu itu?

.

.

Kalau pasangan tersebut jenis yang ingin anda perfect melakukan aksi seperti di filem porno, anda boleh buat ke tidak?

.

Inilah time untuk kita munhsabah diri. Seks boleh menyenangkan tetapi ia juga boleh menyakitkan emosi kita.

.

Oleh itu, saya berpendapat, ianya haruslah seimbang.

.

Sebab setakat yang saya tahu, tiada good ending untuk pasangan yang memaksa pasangan mereka menjadi ‘artis porno‘ di ranjang.

.

Pasangan seharusnya bertolak ansur dengan pasangan, dan menikmati seks bersama-sama. Jangan memperlakukan pasangan anda seperti boneka seks.

.

.

.

.

melainkan jika kedua-dua pasangan menikmati perlakuan seperti itu. Sila teruskan.

.

Baca selepas ini: Kenali Fetish dan Taste seks pasangan anda

.

2. Transparency – Keterbukaan sangat penting

.

.

Betul. Ianya sangat penting.

.

Contohnya, jika Si dia pernah kahwin sebelum ini.

..

Kemungkinan, kematangan seks pasangan anda jauh lebih baik daripada si teruna perawan yang kaki porno.

.

Jika dia dah ada pengalaman, , kita pun tidak perlu nak kalut sangat fikir nak buat apa.

.

Selain itu, pasangan yang berpengalaman dalam seks, biasanya tidak terlalu mengharapkan sesi seks yang perfect oleh pasangan mereka pada kali pertama.

.

Cuma satu jelah, bagi anda yang berjantina perempuan, kalau anda kata anda dara, mereka expect ‘bawah’ anda itu dara lagi.

.

Kalau anda tidak dara lagi, jangan menipu. Jangan takut nak beritahu hal sebenarnya.

.

.

Foto: Donna

.

.

Jika dia tidak dapat menerima anda seadanya, cepat atau lambat itu akan jadi alasan dia untuk mencari perempuan lain dikemudian hari.

 

Paling tidak, dia akan bash awak di part itu, jadi token dia menghina dan memperlekehkan anda.

.

Jangan naif! Lelaki fairy tale dah hampir pupus zaman ini ye.

.

Lebih baik dia tahu perkara sebenar, daripada anda makan nasi dengan airmata setiap hari.

.

Kadang-kala, lelaki yang pentingkan isteri dia perawan ini bukannya semua kaki seks melampau.

.

Ada yang merasakan diri mereka boleh cari lebih baik daripada anda.

.

Yes! Dalam erti kata lain. Standard wanita mereka mahu haruslah perawan sama seperti mereka.

.

Dalam masa yang sama, banyak juga lelaki yang tidak teruna ini, nak isteri mesti dara.

.

Banyak dan berlambak!

.

I can say, lelaki yang dah tidak teruna ini, biasanya mereka yang berlebih mahukan pasangan yang perawan.

.

.

Foto: Ohbulan

.

.

Kadang-kala, lelaki yang pentingkan isteri dia perawan ini bukannya semua kaki seks melampau.

.

Admin ini cerita berdasarkan pengalaman tau, cerita rumah tangga dari kawan-kawan.

.

 Maklumlah bila selalu jadi pendengar in, input banyak. Siap boleh karang lagikan. Huhu..

.

Dengan mengenali kehidupan seks pasangan anda, anda boleh tahu dia betul mahu anda seadanya ketika di ranjang atau sebaliknya.

.

Kita harus berhati-hati dan berwaspada dalam memilih pasangan.

.

Jika tidak, kita hanya membuang masa membina hidup dengan orang yang salah.

.

Nak dijadikan cerita, saya sendiri ada kawan perempuan, di mana suami dia memang demand seks. Setiap malam kena ada seks.

.

Kadang-kala, satu hari sampai 2-3 kali. Sehingga kawan saya ini, rasa tertekan. Tertekan bukan kerana dia tidak mahu memenuhi kehendak nafsu suaminya,

.

Tetapi kerana kekerapan seperti itu membuat dia rasa tidak ada masa berehat.

.

.

Foto: Wanista

.

.

Kes ini jadi lebih unik, Si suami tidak mahu memiliki anak.

.

Atas alasan, dia tidak boleh tahan nak tunggu isteri dia habis berpantang kalau sudah bersalin nanti.

.

Saya bukan buka cerita aib orang. Saya cuma berkongsi cerita ini sebagai contoh sebab kenapa anda perlu kenali kehidupan seks pasangan anda?

.

.

Kalau anda perform well malam pertama, anda ingat anda boleh in mood perform well setiap hari?

.

.

Jadi kalau selera seks anda tidak kuat sampai oleh seks 2-3 kali sehari setiap hari,

.

anda ingat boleh hidup happy dengan pasangan anda? Terutamanya kalau Si dia memang jenis pentingkan seks dari anda.

.

Berbalik kepada kawan saya ini tadi, oleh kerana dia bercerita kepada saya. Saya nasihatkan dia, berbincanglah dengan suami dia.

.

Cuba teka, suami dia cakap apa?

.

Suami dia kata, kalau tidak dapat buat hari-hari dengan dia. Itu bukan masalah besar kata si suami. 

.

Asalkan isteri dia izinkan dia melakukan hubungan seks dengan wanita lain.

.

.

 

Foto: Marriage

.

.

Anda rasa anda happy bila dah dapat suami macam ini?

.

Sebagai wanita, admin rasa macam nak suruh dia buang saja suami dia itu..huhu.. 

.

(sabar..sabar.. admin ingat pun emosi di sini) Tapi betullah Seks tinggi buas tidak apa, jangan tidak ada keperimanusian.

.

Ok! Balik topik kita.

.

Selepas kenali kehidupan seks pasangan. Anda kena fikir, boleh ke tidak anda memenuhi keperluan seks pasangan anda untuk long term.

.

.

3. Muhasabah diri.

.

.

Masa inilah paling sesuai untuk anda buat self evalution.

.

Kalau pasangan anda jenis suka seks buas, anda kena siapkan mental, sekali sekala tonton porno seks buas.

.

Tengok anda boleh coop ke tak cara macam tu.

.

Kalau anda tak boleh, bincanglah dengan pasangan anda, beritahu dia apa patern seks yang anda mahu.

.

Selepas semua di atas settle, barulah kita cerita apa nak dibuat ketika malam pertama.

.

.

Apa perlu dilakukan pada malam kejadian (seks pertama kali)?

.

.

Now, Selain persiapan dari segi info dan mental. Anda kena servis body anda juga. Tidak kisahlah, anda lelaki atau wanita.

.

.

.

.

Kalau sebelum ini, anda jenis yang tidak kisah sangat dengan badan anda. Sila ambil perhatian lebih sedikit lepas ini.

.

Nanti bila dah kahwin, badan anda bukan milik anda seorang. Ingat itu.

.

.

Foto: Mirror

.

.

Kalau badan berbau, ketiak berbau, benda kat bawah pun tak terjaga.

.

Kasihanilah bakal pasangan anda nanti. Hilang selera. 

.

Nanti terjadi pula episode kisah, kemaluan bau ikan masin.

.

Baru-baru ini seorang artis lelaki indonesia menghina kemaluan bekas isterinya berbau ikan masin.

.

Kisah ini admin tidak mahu ulas panjang. Anda baca anda nilai.  

.

.

Youtube : Video Panduan

.

.

.

Walaubagaimanapun, admin anggap saja pengajaran kita sebagai wanita.

.

Kalau kita memang tak berkemampuan nak pergi spa, beli supplement penjagaan diri macam orang lain.

.

Atleast kita jaga kebersihan diri. Jika kita ada masalah kemaluan berbau yang sangat kuat dan tidak menyenangkan, sila bertemu dengan doktor pakar genealogy.

.

Sekarang baru kita masuk bab apa yang perlu dibuat sebelum seks malam pertama bermula.

.

.

[1] Pertama sekali, mandi dahulu. Bersihkan diri. Biar badan segar dan wangi.

.

Pastikan wangi badan tidak keterlaluan sehingga terlalu menusuk hidung.

.

Jangan lupa bersihkan kemaluan.

.

Sebolehnya buang air kecil dan air besar sebelum seks.

.

Seks pertama kali sedikit mencabar, terutama jika pengantin perempuan masih dara.

.

Ada setengah wanita merasa sakit ketika melakukan pecahan dara jika lelaki tidak melakukannya dengan betul.

.

Anda boleh juga baca: Pecah dara wanita, cara mengenali status daraya.

.

.

.

.

Peranan kita sebagai wanita ketika proses ini, tidak salah untuk memberitahu jika kita mengalami kesakitan semasa cubaan tusukan tersebut rasa sakit.

.

Anda boleh meminta pasangan anda membasahkan kepala zakar suami anda menggunakan air liur.

.

Tujuannya supaya ketika zakar tersebut masuk ia lebih licin dan mengurangkan rasa sakit anda.

.

Peranan lelaki pula mereka perlu pandai merangsang nafsu wanita. Lakukan foreplay dahulu.

.

Sikap gelojoh ketika memecahkan dara isteri, hanya membuatkan isteri anda trauma untuk melakukan hubungan seks.

.

Perlu ingat bahawa level tahan sakit semua orang tidak sama. Ada yang dijentik sikit pun dah sakit.

.

Anda perlu bertimbangrasa dan bersabar. Jadi sambil tolak masuk tu.. (Tanyalah isteri tu sakit ke tak.. Itu pun nak admin ajar ke?)

.

.

Lakukan cumbuan dan aktiviti yang boleh merangsang nafsu isteri anda terlebih dahulu.

.

Jangan hepi sakan, lepas tu esok lusa bini anda dah tak nak seks sebab sakit. Arr..baru padan muka.. Lepas itu acah nak cari isteri baru.

.

Walaubagaimanapun, janganlah stress.

.

Dua-dua baru first time (saya agak jelah), jangan gelabah. Take it easy. Enjoy the moment.

.

Oh ya! Satu perkara lagi. Tidak ada istilah malam pertama seks mesti pada hari yang sama anda nikah ya.

.

Anda berdua boleh rilek dan tenang-tenang dulu. Boleh lakukan selepas dua-dua betul bersedia.

.

Ingat ye bakal pengantin semua. Seks untuk dinikmati bersama. Bukan untuk syok sendiri. Bagi pasangan anda ruang untuk selesa.

.

Boleh juga baca selepas ini: Tips malam pertama buat anda pengantin baru.

.

.

.

.

Moment seks pertama kali sangat penting untuk anda berdua yang baru berkahwin.

.

Bagi anda yang mungkin memang yang over excited nak buat seks. Sekali lagi jangan gelojoh. Jangan banyak demand benda yang pelik.

.

Bagi pasangan anda ruang untuk menikmati persetubuhan. Jika anda gelojoh, anda menjadi punca pasangan anda fobia seks.

.

Akhir sekali, saya ucapkan taniahlah kepada anda semua yang bakal jadi pengantin baru ini.

.

Semoga malam seks kali pertama anda berjalan dengan lancar.

.

**Baca selepas ini: Apa yang wanita mahu ketika seks


Oh yer. Lagi satu.

.

Bukannya nak terlalu promote atau apa, tapi suka untuk saya maklumkan sebenarnya.

.

Jika anda benar-benar serious nak selesaikan masalah berikut:-

.

1) Anda pernah beronani ketika usia muda, dah insaf, dan nak mula menjaga sebaiknya.

.

2)Kulit zakar terlalu sensitif (mudah terpancut).

.

3) Zakar kurang keras dan tegang, mungkin atas faktor peningkatan usia.

.

Jangan risau, XGENE ROYALE ada penyelesaiannya.

cara tahan lama ketika bersama.

.

Apa yang menarik tentang XGENE ROYALE ini adalah, ianya mempunyai status Clinically Proven (Terbukti Berkesan Secara Klinikal) yang sah, sebelum dipasarkan ke pasaran umum.

.

Ya, Ia bukannya satu produk yang overclaim dan pelik-pelik seperti di luar sana.
.
..
Paling penting, XGENE ROYALE ini merupakan formulasi Dr. Ismail Tambi, doktor pakar sakit tuan dari Malaysia sendiri.
.
.
Sila tonton video di bawah ini untuk penerangan lanjut.
.
.
(Video 2 minit lebih sahaja, InsyaAllah tak habis data internet).
.
       
   

Nota:

.

Kesan positif XGENE ROYALE ini akan dialami secara berperingkat, seawal 7-14, bergantung kepada faktor:-

.

1. Umur

2. Status kesihatan

3. Gaya pemakanan

4. Cara & kekerapan penggunaannya.

    
.
Anda serious nak menjaga aset anda mulai daripada sekarang?

.

Ketahui lebih lanjut tentang cara penjagaannya.

.

Klik sini untuk tahu lebih lanjut tentang XGENE ROYALE.  

.

     
Formulasi Daripada Dr Pakar, Untuk Setiap Suami Yang Prihatin

 

    

 

 

     

 


 

This post was last modified on August 28, 2019 3:37 am

Anna Ri