Masih tercari-tercari ‘tune’ untuk bertahan lebih lama daripada 10 minit?

  

Jika anda seorang suami yang prihatin, tips tahan lama.

Ini Tips Tahan Lama di Ranjang yang anda perlu tahu.

      
     
Sebenarnya, seperti yang anda sendiri tahu, topik cara sex tahan lama ni seringkali menjadi perbualan antara kita kaum lelaki. Ya, tips tahan lama.

  
    
Yalah, nafkah batin – nafkah batin juga.
  
Tetapi adakah kita benar-benar  dapat memuaskan pasangan kita saat melakukan hubungan seks?
  
Baru ‘celup’ beberapa kali, dah terasa ngilu. Aiyoooo.
  
Macam mana nak teruskan?
  
Bini di sebelah pun stress.  
  

  
  
  
Apa-apapun, jangan risau..
  
Di sini, kami akan kongsikan 7 tips sempoi untuk tahan lama ketika bersama pasangan.
 
Anda boleh terus aplikasikan terus tips-tips ini selepas ini.
  
Kadang-kadang, anda hanya perlu tukar ‘mindset’ anda sahaja untuk tampil lebih lama ketika di ranjang.
  
Serious.
  
Jom ikuti tips-tips di bawah.
  
  

1. Mulakan & Selangi Aktiviti Seks Dengan Teknik Foreplay.

  

Mulakan hubungan intim anda dengan bercumbu, membelai serta menikmati keindahan tubuh pasangan anda.

  

Jangan gopoh.

Terlalu fokus terhadap dayungan yang dilakukan akan membuatkan anda tewas diawal ‘pertarungan’ tersebut.

   

Sesekali, kembali terokai titik-titik ghairah pasangan anda dengan mencium, membelai dan menikmati keindahan tubuh pasangan anda ketika melakukan dayungan.

  

2. Posisi Yang Tepat – Lebihkan ‘Menyerang’ Bukannya ‘Bertahan’.

    

Posisi seks, dimana pihak lelaki berada di atas seperti posisi missionary atau doggy style – memberikan lebih kelebihan kepada lelaki.

  

Posisi ini ‘menderaskan’ aliran darah dan memberikan ereksi yang keras dan lebih tahan lama.

  

Jika anda kurang yakin, elakkan melakukan posisi dimana pihak wanita berada di atas (woman on top) pada sesi awal hubungan seksual.

  

Sentakan dan kemutan pasangan anda, akan mengeluarkan aliran darah dari ereksi anda.

  Tips tahan lama termasuklah posisi seks yg tepat.

Posisi wanita diatas juga membuatnya mengendalikan gerakan, sekaligus keadaan ini boleh membuatkan lelaki hilang kawalan dan mudah ‘termuntah’.

 

3. Tak Perlu Gelojoh. Enjoy The Flow.

  

Jangan gelojoh dan ingin cepat puas.

   

Perlahan-lahan sahaja. Mulakan dengan mengikut rentak nafas anda.

  

Jika zakar anda terlalu geli ketika memasuki makam wanita, maka anda biasanya susah untuk mengawal dayungan anda dengan sempurna.

  

Sesekali keluarkan Mr P dari Ms V saat anda merasa akan mencapai klimaks.

  

Trick ini berguna untuk mengalihkan fikiran anda sejenak bagi menghindari ejakulasi terlalu awal, namun tak mengurangi kekuatan ereksi.

    Ini juga merupakan tips tahan lama untuk suami di atas katil.

4. Mindset Yang Betul – Puaskan Pasangan Anda Dahulu.

   

Ini paling penting. Serious.

   

Sebelum anda melakukan ejakulasi (pancutan air mani), pastikan si Dia sudah mencapai kepuasan seks berkali-kali (orgasme).

   

Dalam hubungan seks, isunya bukan hanya tentang kepuasan anda – si suami semata-mata.

   

Tetapi, anda juga perlu prihatin terhadap perasaan pasangan anda. Ianya melibatkan dua pihak pastinya.

    

  

Jangan ego dan pentingkan diri sendiri.

Sebagai suami yang benar-benar cintakan isterinya, anda perlulah menunaikan nafkah batin dengan sempurna.

   

Dalam kebanyakan kes, untuk menjaga hati si Suami, si Isteri terpaksa berpura-pura puas, sedangkan si Suami cepat tertewas di awal pertarungan.

Kesian! Sangat memalukan.

  

  

Mengikut kajian, seorang wanita memerlukan minimum 10 minit untuk benar-benar mencapai kepuasan dalam hubungan seks.

  

Satu tempoh yang agak lama juga sebenarnya. Betul tak?

  

Persoalannya, bagaimana anda nak puaskan pasangan anda, sedangkan ‘ketahanan 5 minit’ pun, anda tak boleh nak capai?

   

Jangan risau, ini ada 2 cara yang anda boleh lakukan:

   

Pertama,  anda boleh gunakan teknik G -Spot ketika anda berasmara.

Teknik ini terbukti dapat meningkatkan keghairahan pasangan anda, seterusnya membuatkannya mencapai orgasme.

Anda hanya perlu menggunakan jari anda sahaja.

Namun begitu, sebelum anda mengaplikasikan teknik G-Spot ini, pastikan anda telah melakukan foreplay dan komunikasi ringan bersama pasangan anda.

   

Jangan terburu-buru. Wujudkan suasana tenang dalam hubungan suami isteri. Perlahan-lahan, step-by-step.

  

Untuk tahu lebih lanjut tentang teknik G Spot ini, boleh tekan di sini.

         

Kedua,  sila berikan zakar anda ‘maintenance’.

Namun perlu diingati, jangan sesekali gunakan ubat kuat seks yang pelik-pelik.

  

Dalam konteks ini, krim penjagaan harian XGENE ROYALE  formulasi Dr. Ismail Tambi, InsyaAllah boleh membantu anda.

Ianya memang dirumus secara saintifik untuk tujuan membaiki dan ‘mengenyalkan’ tisu kulit pada batang zakar – supaya lebih tebal & kurang sensitif.

   

Anda boleh membaca tentang penerangan produk ini di bawah nanti.

     

5. Simpan Kekuatan. Kualiti Lebih Penting Berbanding Kuantiti.

  

Jangan lakukan hubungan seks ketika anda dalam keletihan.

   

Terlalu letih atau kepenatan di awal sesi hubungan seks dapat mengakibatkan ereksi zakar menjadi lembik – kurang keras.

Anda terlebih dahulu mudah untuk mencapai klimaks, sedangkan pasangan anda belum puas lagi ‘membelasah’ anda.

   

Komunikasi yang baik adalah sangat membantu anda dalam hal ini.

Kualiti lebih penting daripada kuantiti, kan?

  

  

6. Jika Perlu, Gunakan Alat Bantuan Seks. Cincin Zakar Contohnya.

  

Yup, betul.

Pada zaman yang serba canggih ini, terdapat pelbagai alat bantuan seks yang berkesan & benar-benar selamat untuk digunakan, seperti cincin zakar.

 

Cincin zakar berfungsi sebagai pengekal dan peningkat ketegangan ereksi zakar – ianya menyekat aliran darah daripada terkeluar dari pembuluh darah zakar ketika bersama pasangan

 

Atas faktor tersebut, kekerasan zakar anda dapat ditingkatkan, menjadikannya lebih tahan lama, kurang sensitif, serta InsyaAllah dapat memuaskan pasangan anda dengan jayanya.

 

Namun begitu, jangan pula terpengaruh dengan produk cincin zakar yang mengarut & merbahaya  – seperti cincin zakar besi.

 

Saban tahun, kita pasti akan terdengar kes-kes terpencil seperti pihak Bomba tolong putuskan cincin zakar besi yang tersangkut ketat pada zakar penggunanya.

Tragis kan??

 

   

Oleh itu, gunakanlah cincin zakar yang benar-benar selamat, diperbuat daripada getah asli non-chemical, serta mendapat rekomendasi oleh Doktor Pakar.

Antara yang terbukti selamat & berkesan di pasaran sekarang, adalah DR. MIT RING.

 

  

Dr. MIT Ring juga, merupakan ciptaan doktor pakar sakit tuan, Dr. Ismail Tambi (#1 Malaysia’s Andrologist).

Ianya direka khusus untuk:-

  

1) Kurangkan sensitiviti kulit zakar.

2) Tingkatkan kualiti ereksi ketika bersama pasangan.

Dr. Mit Ring membuatkan zakar tahan lama buat suami.

Untuk maklumat lanjut berkenaan Dr. MIT Ring, boleh tekan di sini.

  

7. Tips Pemakanan Sebelum Mulakan Seks.

 

Ini petua orang dulu-dulu.

  

Selepas waktu maghrib, jangan amalkan minum air sejuk kerana ia melemahkan daya ereksi zakar, serta menyebabkan kulit zakar terasa ngilu ketika anda bersetubuh nanti.

   

Zakar mestilah sentiasa dalam keadaan ‘panas’. Jangan makan nasi bersulamkan air kecuali tercekik.

Begitu juga kepada makanan yang kuahnya berlinang kerana ia melemahkan zakar dan membuatkan anda mudah ‘pancit‘.

   

Paling penting, hindari makan berlebihan sebelum melakukan hubungan seks.

Makan 2~3 jam sebelum melakukan hubungan seks supaya proses pencernaan berjalan dengan sempurna.

    

  

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Anda rasa bermanfaat?

Jom like Facebook Page kami di bawah untuk lebih banyak tips-tips penjagaan Kesihatan Suami.

Free sahaja.

Dan… feel free untuk tinggalkan komen jika ada sebarang pertanyaan. ??  

 




Oh yer. Lagi satu.

Bukannya nak terlalu promote atau apa, tapi suka untuk saya maklumkan sebenarnya.

Tahan lama di ranjang.

Jika anda benar-benar serious nak selesaikan masalah berikut:-

Ubat kuat di farmasi.
 Cara main tahan lama di ranjang.
1) Anda pernah beronani ketika usia muda, dah insaf, dan nak mula menjaga sebaiknya.
Cara main tahan lama.
2) Kulit zakar terlalu sensitif (mudah terpancut).
Tips tahan lama di ranjang.
3) Zakar kurang keras dan tegang, mungkin atas faktor peningkatan usia.

 Gel tahan lama.

Cara jimak tahan lama.
Jangan risau, XGENE ROYALE ada penyelesaiannya.
cara tahan lama ketika bersama.

  

Apa yang menarik tentang XGENE ROYALE ini adalah, ianya mempunyai status Clinically Proven (Terbukti Berkesan Secara Klinikal) yang sah, sebelum dipasarkan ke pasaran umum.

    

Ya, Ia bukannya satu produk yang overclaim dan pelik-pelik seperti di luar sana.
    
Paling penting, XGENE ROYALE ini merupakan formulasi Dr. Ismail Tambi, doktor pakar sakit tuan dari Malaysia sendiri.
     
   
Sila tonton video di bawah ini untuk penerangan lanjut. (Video 2 minit lebih sahaja, InsyaAllah tak habis data internet).
       
   
Nota:
     
Kesan positif XGENE ROYALE ini akan dialami secara berperingkat, seawal 7-14 hari, bergantung kepada faktor:-
   
1. Umur
2. Status kesihatan
3. Gaya pemakanan
4. Cara & kekerapan penggunaannya.
    
   
Anda serious nak menjaga aset anda mulai daripada sekarang?
     
Ketahui lebih lanjut tentang cara penjagannya. Klik sini untuk maklumat lanjut tentang XGENE ROYALE.
  
    
    
    xgene royale 
Formulasi Daripada Dr Pakar, Untuk Setiap Suami Yang Prihatin