KEBANYAKKAN lelaki sering melakukan onani untuk menaikkan keghairahan seksualnya dan sekaligus kononnya dapat membesarkan saiz zakarnya.

.

Akan tetapi, menurut satu kajian, onani sebenarnya merupakan kesan negatif psikologi, selain dapat akan mengakibatkan kehilangan tenaga, nutrisi dan zat dari tubuh. 

.

Semua orang tahu yang onani menyebabkan masalah mati pucuk , ketahui cara onani yang selamat 

.

bahaya minyak belacak 

.

Tahap keghairahan atau tahap kerangsangan lelaki berkaitan dengan peringkat umur.

.

Kebanyakan lelaki yang berusia 35 tahun ke atas merasakan keinginan dan kerangsangan seksual mereka mula menurun. 

.

Aktiviti seksualnya tidak seagresif ketika mula berkahwin dahulu.

.

bahaya minyak belacak

.

Dalam anda sedang berusaha untuk menaikkan tahap kerangsangan anda.

.

Sedah tentu anda pasti berjumpa dengan pelbagai jenis ubat kuat termasuklah minyak belacak, minyak lintah dan sebagainya.

.

Namun, jangan mudah terpedaya dengan industri ubat kuat ini.

.

Apa Itu Minyak Belacak?

.

minyak belacak

.

Minyak belacak adalah konsentrasi minyak yang berasal daripada ikan belacak.

.

Ikan belacak ini adalah sejenis ikan amfibia yang hidup dan mudah dijumpai di lumpur sekitar muara perairan pasang surut.

.

Xgene Royale rawat Onani.

Prosedur yang harus dilakukan untuk mendapatkan produk akhir minyak belacak ini tidak berapa jelas.

.

Pengilang minyak ikan komersial haruslah memanaskan ikan di dalam alat pengukus khas sebelum ianya melalui proses pemisahan.

.

Proses menghasilakan minyak belacak agak rumit bagi memisahkan minyak ikan murni dari protein dan komponen ikan lainnya.

.

.

Minyak belasak kebiasaannya dijual dalam bentuk botol kecil.

.

Walaupun terdapat juga beberapa pengilang yang menghasilkan minyak labi-labi dalam bentuk suplemen kapsul.

.

Pil minyak belacak

.

Bahaya Minyak Belacak

.

Kebanyakan iklan menawarkan pelbagai jenis pil dan suplemen untuk membesarkan zakar dengan menyatakan kajian ilmiah dari penelitian daripada negara asing.

.

bahaya minyak belacak

.

Akan tetapi, sehingga hari ini, informasi medik tentang kandungan zat dari ikan belacak ini masih sangat terbatas.

.

Banyak tuntutan yang dinyatakan tentang penggunaan minyak belacak ini dan sebahagian besarnya dikaitkan dengan kecergasan seksual.

.

Minyak belacak ini dikatakan mempunyai manfaat untuk membesarkan alat sulit lelaki.

.

Selain itu, ia dapat meningkatkan keghairahan seks serta mengatasi ejakulasi atau impotensi.

.

.

Tetapi, sebenarnya ianya tidak dapat dibuktikan secara ilmiah malah para doktor juga tidak dapat menyokong tuntutan dan keberkesanan minyak belacak tersebut.

.

Ia dijadikan sebagai minyak untuk amalan mengurut zakar.

Disebabkan tiada ujian klinikal dijalankan ke atas minyak seperti ini dan tiada bukti yang menunjukkan keberkesanannya, minyak belacak ini tidak disyorkan untuk menggunakannya. 

.

Penggunaan minyak belacak ini berkemungkinan boleh membuatkan kulit menjadi gelap atau menggelupas selain daripada terkena kurap.

Sekiranya kebetulan bahan yang digunakan itu bertoksik atau beracun, berkemungkinan zakar anda akan bermasalah.

Ianya juga boleh merosakkan kulit zakar, memijarkan kulit zakar selain memberikan alahan kepada tisu dalaman zakar.

Selain itu juga, bersetubuh dengan menggunakan minyak belacak ini akan mengganggu suasana faraj pasangan dan menyebabkan perubahan kepada penghuni kuman semula jadi dalam faraj.

Ianya secara tidak langsung menggalakkan pembiakan kuman patogen dan kulat membiak dalam faraj. Ianya sangat tidak sesuai dengan tisu kulit selain dapat merosakkan deria rasa kulit bagi zakar mahupun faraj.

Amalan mengurut zakar itu sendiri sebenarnya memang sudah bahaya. Inikan pula menggunakan minyak untuk merangsang dan membesarkan saiz zakar.

Penggunaan minyak belacak ini juga akan membuatkan kulit zakar menggelupas, kehitaman dan kekeringan.

Oleh itu, anda tidak digalakkan menggunakan minyak belacak ini untuk membesarkan saiz zakar ataupun menaikkan keghairahan seksual anda kerana tiada kajian saintifik dapat membuktikannya.

Sekiranya anda mempunyai masalah seksual, sila berjumpa dengan pakar sakit tuan atau doktor.

Fikirkan tentang kesihatan alat sulit dan kesihatan diri anda juga pasangan sebelum anda menggunakan minyak belacak ini.

Secara kesimpulannya, pengambilan produk peningkat seksual yang tidak terjamin penggunaan dan kesannya perlulah dihentikan.

Hal ini setidak-tidaknya dapat mengurangkan masalah yang tidak patut terjadi.

Walaupun terdapat produk minyak belacak original dan ubat kuat yang mendakwa produk mereka selamat, kita perlulah sentiasa berhati-hati supaya ianya tidak memudaratkan kesihatan.

Sekiranya anda betul-betul mempunyai masalah kerangsangan dan malu untuk rujuk dengan doktor, anda boleh menggunakan Xgene Royale.

Ia merupakan krim sapuan yang diformulasikan oleh Doktor Pakar Sakit Tuan nombor satu di Malaysia, Dr Ismail Tambi.

Produk ini diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan disahkan Halal oleh JAKIM. Ianya juga disahkan 100% selamat oleh Pusat Racun Negara, berkesan dan terbukti secara klinikal selain tidak mempunyai bahan-bahan mengarut.

Xgene Royale diformulasikan daripada tumbuh-tumbuhan herba yang terpilih iaitu tongkat ali, estrak biji almond, minyak zaitun, citrus grandis dan juga grape seed. Produk ini membantu melancarkan perjalanan darah dalam batang zakar anda dan mengurangkan sensitivity urat saraf serta kulit zakar.