Shhh.. Jangan Bagitahu Isteri Anda ūü§ę

Dapatkan Ebook Special ini secara PERCUMA.


Manual step by step supaya anda dapat Romen dengan Tahan Lama + Zakar lebih Keras.
Khusus kepada anda, pembaca Blog ini sahaja
Dapatkan di WhatsApp Sekejap ni

URUT BATIN TRADISIONAL – Benarkah Merawat Atau Memudarat?

By 2 months ago

Zakar tak naik?

.

Kurang keras?

.

Atau, terlalu cepat klimaks?

.

Dah tak mampu menggembirakan Isteri seperti dulu?

.

Mungkin anda telah terfikir mahu mencuba khidmat urutan batin.

.

Buah mulut rakan anda, seakan mendesak anda mencubanya demi kebahagiaan rumah tangga…..

 

Sememangnya, apabila menghadapi masalah zakar, urut batin ini sangat popular dalam kalangan para suami.

  

Namun begitu, terdapat banyak pusat urut yang kononnya menawarkan khidmat ‚Äėurut batin‚Äô tetapi hanyalah melakukan onani!

.

Dengan menggunakan khidmat wanita berpakaian seksi sebagai tukang urut, zakar lelaki tersebut diurut secara seksual sehingga klimaks.

.

Tiada satu pun faedah yang terhasil akibat urut tersebut kecuali kepuasan seksual yang sementara.

.

Namun, rakan anda yang pernah urut batin ini, barangkali akan berkata begini;

“Memang lah, itu urut batin Thailand. Ofkos lah diorang buat servis urutan melancap…

.

‚ÄúTapi kalau kau pergi pakar urut batin yang betul, dia tak merangsang pun. Sakit adalah. Sampai senak!‚Ä̬† Ujarnya lagi. Dapatkan khidmat urutan melayu perempuan b2b.

Urutan pun bukan berpusat kat zakar je…

.

Ada teknik spesifik lagi bagi setiap urutan tradisional tu‚Ķ Diwarisi sejak turun temurun!..‚ÄĚ

.

Kata rakan anda dengan yakin.

.

Jadi, okay la kan? Bagus la kan?

.

Tunggu dulu!

.

Tahukah anda, urutan batin boleh menyebabkan zakar anda bengkak?

.

Boleh menyebabkan saluran kencing rosak, malah menyebabkan warna kerandut hitam terus hitam?

.
Begitulah kes-kes yang pernah dirujuk di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) akibat amalan urutan batin.

.

Urut batin bukan sahaja gagal merawat masalah zakar mereka, malah memburukkan lagi masalah tersebut jika dilakukan secara kerap.

.

Akhirnya mereka terpaksalah juga mendapatkan rawatan di hospital.

.

Apa Kata Doktor Pakar? Urut Batin B2B KL

Dr. Zulkifli Md. Zainuddin

Menurut Perunding Urologi dan Ketua Jabatan Surgeri, Pusat Perubatan UKM, Prof. Doktor Zulkifli Md Zainuddin:-

.

Urut Batin Sebenarnya Tidak Merawat Masalah Zakar Anda!

.

Mengikut kajian klinikal sedia ada, belum lagi ada bukti lagi yang mengatakan urut batin ini mampu menyelesaikan masalah ‚Äėkelakian‚Äô anda!

.

Sebut sahaja masalah zakar yang anda tahu…

.

Masalah mati pucuk (erectile dysfunction)?

Pancutan pra matang ataupun kurang libido (nafsu seksual)?

.

Pastinya, rawatan secara urutan batin sama sekali bukan jawapannya.

.

*Untuk tips cara sex tahan lama secara semulajadi, boleh baca di sini nanti.

.

.

Menurut Dr. Zulkifli,

‚ÄúZakar ibarat sponge organ atau organ span di mana ia hanya membesar apabila ada bekalan darah dan zakar berkait rapat dengan saraf‚Ķ‚ÄĚ

.

Tambahnya lagi,

‚ÄúDari aspek logik, kita tidak dapat melihat bagaimana proses urut boleh membantu‚Ķ‚ÄĚ

.

‚ÄúKita tidak nampak apakah mekanisme yang digunakan (dalam proses urutan) boleh memberi kesan positif kepada lelaki‚Ķ‚ÄĚ

.

Jom tonton video ringkas di bawah, penerangan daripada Dr. Zulkifli:-

.

 

.

Urut Batin Boleh Merosakkan Lagi Zakar Anda.

.

Proses mengurut zakar boleh merosakkan lagi zakar anda, terutamanya apabila diurut dengan kuat.

.

Zakar dan buah zakar anda adalah organ yang sensitif.

.

Tambahan lagi dengan teknik mengurut yang entah selamat entah tidak, boleh jadi urutan batin menjadi urutan membunuh!

.

Dr. Zulkifli sendiri pernah berdepan beberapa kes kritkal di HUKM, termasuklah zakar membengkak, saluran kencing koyak dan buah zakar lebam.

Punca ‚ÄėMalu‚Äô Anda Tetap Akan Ada. Massage B2B area KL.

 

Kami sudahpun tulis artikel tentang sebab musabab mati pucuk.

.

Secara umumnya, prestasi zakar anda amatlah ‚Äėbergantung‚Äô dengan kesihatan anda.

.

Masalah kesihatan seperti tisu erektil rosak ataupun diabetis dan darah tinggi, yang menyebabkan mati pucuk tetap akan persis berlaku.

Dr. Zulkifli menerangkan anatomi dan bahagian zakar.

.

Dr. Zulkifli juga menyatakan,

.

‚ÄúJika kita menghidap kencing manis dan darah tinggi yang memang mendapat (kesan) ED (mati pucuk), penyakit kronik tersebut tidak dapat dibantu melalui proses urut.‚ÄĚ

.

Dalam erti kata lain, punca mati pucuk anda tetap akan ada!

.

Kencing manis tetap akan kencing manis.

.

Saraf bermasalah tetap akan bermasalah.

.

Pembuluh darah zakar tetap akan kecil, dan masalah zakar tetap akan ada.

.

Oleh Itu, Kenapa Kita Perlukan Nasihat Doktor Pakar? Urutan Oleh Wanita Melayu.

.

Sewajarnya, anda perlu membuat perjumpaan dengan doktor pakar anda tentang permasalahan ini.

.

Beza rawatan doktor dengan pengurut tradisional ialah SOP, ataupun prosedur tertentu mengikut piawai kesihatan yang ditetapkan.

.

Sebagai contoh, masalah Mati Pucuk (Erectile Dysfunction).

.

Proses rawatan bagi masalah mati pucuk oleh doktor pakar, ada 4.

Ianya mengikut keadaan pesakit itu sendiri.

.

Proses-proses tersebut adalah:

.

Pertama, proses kaunseling.

.

Kedua, proses ubatan.

.

Ketiga, rawatan menggunakan VCD ataupun vacuum pump.

.

Keempat dan akhir sekali adalah pembedahan (jika terlampau kronik & mendapat persetujuan).

.

 

Kenapa nasihat doktor amat penting?

Dapatkan urut batin daripada perempuan melayu.
Ini kerana, setiap kes masalah zakar, khususnya mati pucuk, adalah berbeza dan memerlukan proses rawatan yang berbeza.

.

Contohnya, mati pucuk bagi seorang perokok tegar, dan seorang pesakit kencing manis.

.

Rawatannya amatlah berbeza.

.

Perokok tersebut akan dinasihati untuk berhenti merokok untuk kembali bertenaga, manakala pesakit kencing manis tersebut akan dirawat penyakit kencing manisnya terlebih dahulu.

.

Doktor memerlukan maklumat secukupnya oleh pesakit, bagi merangka proses rawatan yang lebih efektif dengan kesan sampingan yang paling sedikit.

.

Sebaliknya, rawatan tradisional seperti urutan batin, lebih kepada petua orang tua sahaja, dan tiada bukti klinikal keberkesanannya.
 

 

 

Selain itu, boleh juga seseorang itu mengalami ‚Äėmati pucuk sementara‚Äô disebabkan faktor psikologi.

.

Contohnya seperti trauma masa lampau, tekanan stress, kurang keyakinan, dan sebagainya.

.
Masalah ini lebih kepada mental berbanding fizikal.

.

Jika anda tidak membuat perjumpaan dengan doktor, mungkin anda sendiri takkan menyedari permasalahan psikologi tersebut, dan terlepas untuk mendapatkan kaunseling yang sepatutnya.

.
Rawatan tradisional jarang sekali menyentuh bab-bab ini, dan mungkin akan menghabiskan wang dan masa anda sahaja tanpa apa-apa hasil.

 

Siap haribulan, boleh terkena masalah bengkak dan pembuluh darah terkoyak lagi disebabkan effect urutan kasar tersebut.

.

Nauzubillah.

 

 

Jadi, Apa Ikhtiar Yang Anda Boleh Lakukan? Massage By Malay Girl.

.

Di sini, perlu diketahui bahawa kami sama sekali tidak menghalang anda untuk mendapatkan khidmat urut batin.

.

Walaubagaimanapun, anda perlulah berwaspada kerana khidmat tersebut tidak boleh dipastikan keberkesanannya dan mungkin membawa lebih banyak buruk daripada baik.

.

Sebaiknya rancanglah perjumpaan dengan doktor pakar secepat mungkin untuk menangani masalah kelakian anda.

.

Selain itu, untuk mencegah & merawat sedikit demi sedikit masalah zakar anda, anda boleh gunakan XGENE ROYALE.

.

Ianya diformulasikan oleh Doktor Pakar Sakit Tuan sendiri (Malaysia’s Andrology Experts), iaitu Dr. Ismail Tambi.

.

Akhir kata, jom sama-sama kita menjaga kesihatan ‚Äėaset termahal‚Äô kita.

.

Badan sihat, zakar cerdas! Eh?

ūüėŹ

.


Oh yer. Lagi satu.

.

Bukannya nak terlalu promote atau apa, tapi suka untuk saya maklumkan sebenarnya.
.

Jika anda benar-benar serious nak selesaikan masalah berikut:-

.

1) Anda pernah beronani ketika usia muda, dah insaf, dan nak mula menjaga sebaiknya.
.

2) Kulit zakar terlalu sensitif (mudah terpancut).
.

3) Zakar kurang keras dan tegang, mungkin atas faktor peningkatan usia.
.

Jangan risau, XGENE ROYALE ada penyelesaiannya.

  

Apa yang menarik tentang XGENE ROYALE ini adalah, ianya mempunyai status Clinically Proven (Terbukti Berkesan Secara Klinikal) yang sah, sebelum dipasarkan ke pasaran umum.

.

Ya, Ia bukannya satu produk yang overclaim dan pelik-pelik seperti di luar sana.

.
Paling penting, XGENE ROYALE ini merupakan formulasi Dr. Ismail Tambi, doktor pakar sakit tuan dari Malaysia sendiri.

.

Sila tonton video di bawah ini untuk penerangan lanjut.

(Video 2 minit lebih sahaja, InsyaAllah tak habis data internet).

Nota:
.
Kesan positif XGENE ROYALE ini akan dialami secara berperingkat, seawal 7-14 hari, bergantung kepada faktor:-
.
1. Umur
2. Status kesihatan
3. Gaya pemakanan
4. Cara & kekerapan penggunaannya.
    
   
Anda serious nak menjaga aset anda mulai daripada sekarang?
.
Ketahui lebih lanjut tentang cara penjagannya.
.
Klik sini untuk maklumat lanjut tentang XGENE ROYALE.
. 
    
     
 
Formulasi Daripada Dr Pakar, Untuk Setiap Suami Yang Prihatin
    
 
     

 

* * * * * * * * * * * * * * *

Anda rasa bermanfaat?

Jom like Facebook Page kami di bawah untuk lebih banyak tips-tips penjagaan Kesihatan Suami.

Free sahaja.

Dan… feel free untuk tinggalkan komen jika ada sebarang pertanyaan. ??



by Si Papa Kuat

Leave a Comment